Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. január 24. 22:00 óra és 2020. január 25. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Erste MobilBank, Electra, Internetes Vásárlást Ellenőrző SMS kód, sms szolgáltatások, weboldal szolgáltatások) működését is befolyásolja. A karbantartás 2020. január 24. 21:00 óra és 2020. január 26. 24:00 óra közötti időszakban a TeleBank szolgáltatás működését is befolyásolja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday, Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:Between 10:00 p.m. on January 24, 2020 and 8 a.m. on January 25, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, 3D Secure Code, sms services, website services will be suspended. Between 9 p.m. on January 24, 2020 and midnight of January 26, 2020 the operation of Erste TeleBank will be suspended.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

A szakmai együttműködéstől az agrárkutatások élénkülését várják a felek

Együttműködési megállapodást kötött az Erste Bank és a Kaposvári Egyetem (KE). A pénzintézet és a felsőoktatási intézmény partnerségétől a felek kölcsönös információáramlást, a szaktudás elmélyítését várják. Erősödhet a pénzügyi-, gazdasági képzés az Egyetemen, sőt, az agráriumot segítő gyakorlati innovációk is születhetnek a megállapodás eredményeként.

Stratégiai partnerségi megállapodást ír alá az Erste Bank és a Kaposvári Egyetem (KE), az együttműködés célja a már most is meglévő közös munka elmélyítése. „Jobban meg szeretnénk érteni milyen irányba halad a jövő agráriuma, márpedig a Kaposvári Egyetem tudása és kutatási anyaga értékes forrást jelent ebből a szempontból” – mondta el a megegyezéssel kapcsolatban Hollósi Dávid. Az Erste Bank Agrár Kompetencia Központjának vezetője hozzátette: az agráriumhoz és annak szereplőihez ezer szállal kötődő, jó nevű felsőoktatási intézmény már jelenleg is segíti a pénzintézet kollégáinak agrárszakmai képzését. Hollósi Dávid azt is elmondta, hogy az Erste Bank új vállalati stratégiájában nagy hangsúlyt helyez az agrárium, az agrárszféra finanszírozására.

„Alapvetően nem banki szempontból közelítünk a megállapodáshoz, jóllehet a későbbiekben akár közös termékfejlesztésről is szó lehet. Az elsődleges célunk inkább az, hogy kölcsönös együttműködés és információcsere révén friss és mélyreható tudásra tegyünk szert. Szeretnénk hitelessé tenni a tevékenységünket, és egyben az agrár-felsőoktatást is népszerűsítenénk” – fogalmazott az Agrár Kompetencia Központ vezetője. Ez utóbbira a szakember szerint azért is szükség van, mert az agrár-szakképzettség aránya a mezőgazdaságon belül még mindig elmarad a kívánt szinttől.

Az együttműködés keretében a pénzintézet iparági elemzéseket rendelhet a felsőoktatási intézménytől, vagy saját elemzéseit lektoráltathatja a Kaposvári Egyetemmel, valamint közösen indított szakmai képzéseket, hallgatóknak kínált gyakorlati lehetőségeket is tartalmaz a megállapodás. Az Erste Banknál nem zárják ki azt sem, hogy a pénzintézet a majdan megalakuló térségi tudásközpont banki partnere legyen.

Az Erste Bank számára a hazai mezőgazdaság ismert terület, kezdetektől fogva kiemelt szerepet kapott az agrárszektor. A Bank korábban közölte: az évtized végéig megduplázná hitelállományát a hazai kis- és középvállalkozások körében, a növekedést pedig elsősorban az agrárvállalkozásokra építve képzeli el. A cél érdekében a szakmai tanácsadás mellett, az agrárium sajátosságaihoz szabott termékekkel is folyamatosan megjelenik a piacon.