Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 09. 25. 18:00 óra és 2020. 09. 26 08:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 6:00 p.m. on September 25, 2020 and 8:00 a.m. on September 26, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

A várakozásoknak megfelelően bővült augusztusban a kiskereskedelmi forgalom. A KSH jelentése szerint augusztusban 5,8%-kal nőtt (év/év) a kiskereskedelmi forgalom volumene, az év első nyolc hónapjában pedig 5%-os növekedést láthattunk. Mindhárom összetevő hozzájárult az emelkedéshez, hiszen az élelmiszer- 2,8%-kal, a nem élelmiszer- 6,1%-kal, az üzemanyag kiskereskedelem pedig 7,5%-kal bővült. Az üzemanyag kiskereskedelmi forgalmának növekedése jelentősen meghaladta az idei évben látott átlagot, míg az élelmiszer csoport esetében az átlaggal megegyező, a nem-élelmiszer csoport esetében pedig átlagot alulmúló ütemet láthattunk, azonban véleményünk szerint ennek ellenére is erős adatról beszélhetünk.

Idén eddig minden hónapban konzisztens módon erős növekedési ütemet tapasztaltunk a kiskereskedelmi forgalom esetében, ami annak köszönhető, hogy a nettó reálbérek jelentősen növekednek idén, hiszen az infláció továbbra is kifejezetten nyomott szinteken tartózkodik, a személyi jövedelemadó csökkent, valamint a munkaerőpiac kifejezetten feszessé vált.

Az év hátralévő részében is hasonló ütemű növekedést láthatunk majd, az év egészében pedig átlagosan meghaladhatja az 5%-os ütemet a kiskereskedelmi forgalom bővülése. Véleményünk szerint nemcsak idén, de jövőre is a háztartások fogyasztása lehet a GDP növekedés elsődleges motorja. Becslésünk szerint idén 2,1%-kal, jövőre pedig 2,8%-kal nőhet a magyar GDP.