Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2016 05 OKT.
Megtartotta a lendületet a kiskereskedelem augusztusban

A várakozásoknak megfelelően bővült augusztusban a kiskereskedelmi forgalom. A KSH jelentése szerint augusztusban 5,8%-kal nőtt (év/év) a kiskereskedelmi forgalom volumene, az év első nyolc hónapjában pedig 5%-os növekedést láthattunk. Mindhárom összetevő hozzájárult az emelkedéshez, hiszen az élelmiszer- 2,8%-kal, a nem élelmiszer- 6,1%-kal, az üzemanyag kiskereskedelem pedig 7,5%-kal bővült. Az üzemanyag kiskereskedelmi forgalmának növekedése jelentősen meghaladta az idei évben látott átlagot, míg az élelmiszer csoport esetében az átlaggal megegyező, a nem-élelmiszer csoport esetében pedig átlagot alulmúló ütemet láthattunk, azonban véleményünk szerint ennek ellenére is erős adatról beszélhetünk.

Idén eddig minden hónapban konzisztens módon erős növekedési ütemet tapasztaltunk a kiskereskedelmi forgalom esetében, ami annak köszönhető, hogy a nettó reálbérek jelentősen növekednek idén, hiszen az infláció továbbra is kifejezetten nyomott szinteken tartózkodik, a személyi jövedelemadó csökkent, valamint a munkaerőpiac kifejezetten feszessé vált.

Az év hátralévő részében is hasonló ütemű növekedést láthatunk majd, az év egészében pedig átlagosan meghaladhatja az 5%-os ütemet a kiskereskedelmi forgalom bővülése. Véleményünk szerint nemcsak idén, de jövőre is a háztartások fogyasztása lehet a GDP növekedés elsődleges motorja. Becslésünk szerint idén 2,1%-kal, jövőre pedig 2,8%-kal nőhet a magyar GDP.