Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2016 17 OKT.
Sikeres az Erste Jelzálogbank Zrt. első jelzáloglevél-aukciója

Jelentős befektetői érdeklődés övezte az Erste Jelzálogbank Zrt. első nyilvános tőzsdei aukcióját 2016. október 17-én. A Jelzálogbank két, fix kamatozású jelzáloglevelet ajánlott fel a befektetőknek megvásárlásra programforgalmazói kör bevonásával, nyilvános tőzsdei aukció formájában.

A 2016-2017. évi, 200 milliárd forint keretösszegű jelzáloglevél-kibocsátási programja keretében a jelzálog-hitelintézet első ízben egy 3 éves, 2% fix kamatozású, és egy 5 éves lejáratú, 2,5% fix kamatozású jelzáloglevél-sorozatot hozott forgalomba. Az értékpapír-sorozatok 2016. október 19. napjával bevezetésre kerülnek a Budapesti Értéktőzsdére.

A két jelzáloglevél sorozatra összesen több mint 72 milliárd forint össznévértékű ajánlatot nyújtottak be a befektetők, melyből a kibocsátó több mint 20 milliárd forintot fogadott el. A 3 éves jelzáloglevél-sorozatból kibocsátott, több mint 10 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 1,90%, míg az 5 éves futamidejű értékpapír-sorozatból elfogadott megközelítőleg 10 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 2,48%. Az Erste Jelzálogbank Zrt. ezzel megkezdte két nagyobb méretű, likvid sorozat felépítését.

A hozamfelárak alakulása és a beérkező ajánlatok nagysága azt bizonyítja, hogy erős befektetői érdeklődés kísérte az Erste Jelzálogbank első jelzáloglevél sorozatainak nyilvános forgalomba hozatalát. A kibocsátó rendszeres tőkepiaci jelenléttel a fenti két értékpapír sorozat rábocsátása mellett, további jelzáloglevél-sorozatok forgalomba hozatalát is tervezi a 2016-2017. évi, 200 milliárd forint keretösszegű kibocsátási programja keretében.