• A The Banker és a PWM magazin Kelet-Közép-Európa legjobb privátbankjának választotta az Erste Csoportot
  • Az Erste Bank Oesterreich kapta a legjobb osztrák privátbanknak járó díjat

A The Banker és a PWM pénzügyi magazinok közös 2016. évi privátbanki díjai közül az Erste Group Bank AG (az Erste Csoport) kapta a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó elismerést. A két sajtóorgánum emellett az Erste Csoport leányvállalataként működő Erste Bank Oesterreich-t találta a legjobb privátbanknak Ausztriában. A pénzügyi szektor elismeréseita Londonban tartott díjátadón jelentették be, melyen Kállay András, a magyarországi Erste Bank Erste Prémium, World és Private Banking igazgatója vette át az elismeréseket.

„Nagy öröm az Erste számára hogy, az Erste Private Banking öt év alatt negyedszer nyerte el a legjobb kelet-közép-európai privátbanknak járó díjat. Ez az elismerés azt is jelenti, hogy az ügyfeleink bíznak bennünk és szakértelmünkben. Ezt Magyarországon is érezzük, hiszen az előző tíz évben megháromszorozódott hazánkban a legvagyonosabb ügyfélkört tömörítő privátbanki piac, míg az Erste ötszörözni tudta az általa kezelt vagyont.  Ebben az időszakban az ügyféligények is jelentősen átalakultak, melyeket a bank többek között új szolgáltatások – itt leginkább a piacvezető vagyonkezelés termékre gondolok - és digitális megoldások bevezetésével és a generációk közötti vagyon átörökítéshez kapcsolódó tanácsadással támogatott.” – mondta el Kállay András.

A kiválasztás során a privátbanki és vagyonkezelési szegmensből érkezett szakértőkből álló bizottság 60 ország százhúsznál is több bankját hasonlította össze olyan alapvető teljesítménymutatók alapján, mint például a portfóliókezelés, az eszközallokáció, a kockázati audit, a kockázatkezelés, a növekedési stratégiák, az ügyfélszolgálat, az etikai megközelítés, az üzleti modellek, a munkatársak megtartása, valamint az innováció.

A legjobb privátbank Kelet-Közép-Európában

A Erste Privátbank hat banki piacán 16 ezer jómódú, összesen közel 17 milliárd eurós vagyont felvonultató ügyfelet szolgál ki. Az idén elnyert „Legjobb Privátbank Kelet-Közép-Európában” díjjal az Erste Csoport immár három egymást követő évben lett a kategória legjobbja. A bankcsoport a közelmúltban elnyerte a Euromoney pénzügyi magazin Kelet-Közép-Európa legjobb vagyonkezelési bankjának járó díját.

A londoni Financial Times csoport által kiadott The Banker a bankvilágra fókuszáló havilap, amelynek díjait és az általa felállított banki rangsorokat a nemzetközi pénzvilág is irányadónak tekinti. A szintén Financial Times csoport kezelésébe tartozó PWM Professional Wealth Management magazin termékekről, piaci fejleményekről, adóügyi kérdésekről, és befektetési alapokról jelentet meg tájékoztatókat és elemzéseket vagyonos magánszemélyek számára.