Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2016 08 NOV.
Még tovább gyorsult az infláció októberben / Váratlanul zsugorodott az ipari termelés szeptemberben

MÉG TOVÁBB GYORSULT AZ INFLÁCIÓ OKTÓBERBEN

A várakozásoknak megfelelően alakultak az októberi inflációs folyamatok. A szeptemberben látott 0,6%-ról tovább rugaszkodott a pénzromlás üteme itthon és elérte az 1%-ot októberben. A gyorsulás elsősorban annak köszönhető, hogy az üzemanyagárakból eredő bázishatás halványult, és emiatt az inflációs főmutató, illetve a maginflációs ráta elkezdett összezárni. A szezonálisan igazított maginflációs mutató továbbra is arról tanúskodik, hogy mérsékelt az inflációs nyomás a magyar gazdaságban, hiszen a szeptemberihez hasonlóan októberben is 1,4% volt. Az októberi adatok fényében úgy látjuk, hogy idén 0,4% lehet az átlagos inflációs ráta, jövőre pedig átlagosan 1,9%-os inflációt várunk. Így az előretekintő reálkamat hosszú távon is negatív maradhat.

VÁRATLANUL ZSUGORODOTT AZ IPARI TERMELÉS SZEPTEMBERBEN

Meglepetést okozott, hogy éves, valamint havi összevetésben is zsugorodott a magyar ipari termelés szeptemberben, hiszen az ipari termelés növekedéséről szóltak a várakozások. A szeptemberi német ipari termelés is gyengébb volt a vártnál, azonban továbbra is növekedést mutatott. Vélhetően részben az eurózónából eredő ipari gyengélkedés gyűrűzött be a magyar ipari teljesítménybe is. Ezt a hatást pedig a nagy súllyal rendelkező autóipar felerősíthette. Összességében idén átlagosan 2% körül lehet az ipari termelés növekedési üteme Magyarországon.