Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2016 08 NOV.
Még tovább gyorsult az infláció októberben / Váratlanul zsugorodott az ipari termelés szeptemberben

MÉG TOVÁBB GYORSULT AZ INFLÁCIÓ OKTÓBERBEN

A várakozásoknak megfelelően alakultak az októberi inflációs folyamatok. A szeptemberben látott 0,6%-ról tovább rugaszkodott a pénzromlás üteme itthon és elérte az 1%-ot októberben. A gyorsulás elsősorban annak köszönhető, hogy az üzemanyagárakból eredő bázishatás halványult, és emiatt az inflációs főmutató, illetve a maginflációs ráta elkezdett összezárni. A szezonálisan igazított maginflációs mutató továbbra is arról tanúskodik, hogy mérsékelt az inflációs nyomás a magyar gazdaságban, hiszen a szeptemberihez hasonlóan októberben is 1,4% volt. Az októberi adatok fényében úgy látjuk, hogy idén 0,4% lehet az átlagos inflációs ráta, jövőre pedig átlagosan 1,9%-os inflációt várunk. Így az előretekintő reálkamat hosszú távon is negatív maradhat.

VÁRATLANUL ZSUGORODOTT AZ IPARI TERMELÉS SZEPTEMBERBEN

Meglepetést okozott, hogy éves, valamint havi összevetésben is zsugorodott a magyar ipari termelés szeptemberben, hiszen az ipari termelés növekedéséről szóltak a várakozások. A szeptemberi német ipari termelés is gyengébb volt a vártnál, azonban továbbra is növekedést mutatott. Vélhetően részben az eurózónából eredő ipari gyengélkedés gyűrűzött be a magyar ipari teljesítménybe is. Ezt a hatást pedig a nagy súllyal rendelkező autóipar felerősíthette. Összességében idén átlagosan 2% körül lehet az ipari termelés növekedési üteme Magyarországon.