Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2016 08 NOV.
Még tovább gyorsult az infláció októberben / Váratlanul zsugorodott az ipari termelés szeptemberben

MÉG TOVÁBB GYORSULT AZ INFLÁCIÓ OKTÓBERBEN

A várakozásoknak megfelelően alakultak az októberi inflációs folyamatok. A szeptemberben látott 0,6%-ról tovább rugaszkodott a pénzromlás üteme itthon és elérte az 1%-ot októberben. A gyorsulás elsősorban annak köszönhető, hogy az üzemanyagárakból eredő bázishatás halványult, és emiatt az inflációs főmutató, illetve a maginflációs ráta elkezdett összezárni. A szezonálisan igazított maginflációs mutató továbbra is arról tanúskodik, hogy mérsékelt az inflációs nyomás a magyar gazdaságban, hiszen a szeptemberihez hasonlóan októberben is 1,4% volt. Az októberi adatok fényében úgy látjuk, hogy idén 0,4% lehet az átlagos inflációs ráta, jövőre pedig átlagosan 1,9%-os inflációt várunk. Így az előretekintő reálkamat hosszú távon is negatív maradhat.

VÁRATLANUL ZSUGORODOTT AZ IPARI TERMELÉS SZEPTEMBERBEN

Meglepetést okozott, hogy éves, valamint havi összevetésben is zsugorodott a magyar ipari termelés szeptemberben, hiszen az ipari termelés növekedéséről szóltak a várakozások. A szeptemberi német ipari termelés is gyengébb volt a vártnál, azonban továbbra is növekedést mutatott. Vélhetően részben az eurózónából eredő ipari gyengélkedés gyűrűzött be a magyar ipari teljesítménybe is. Ezt a hatást pedig a nagy súllyal rendelkező autóipar felerősíthette. Összességében idén átlagosan 2% körül lehet az ipari termelés növekedési üteme Magyarországon.