Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2016 09 NOV.
Reagáltak a tőkepiacok a Trump győzelemre

Minden szempontból nagy bizonytalanság övezte az amerikai elnökválasztásokat, és ez a bizonytalanság a tőkepiaci mozgásokban is tükröződött, már a választást megelőző kereskedési napokon is. Trump választási győzelmét követően átalakultak a Federal Reserve következő kamatemelésének időpontjára vonatkozó várakozások, a piac teljesen kiárazta a decemberi kamatemelést, hiszen a befektetők úgy vélik, hogy a Trump győzelem egyet jelenthet a piacon eluralkodó volatilitással, és volatilis időszakban valószínűtlen a kamatemelés.

Miközben folyamatosan érkeztek a hírek arról hogyan alakult a szavazás, az euró/dollár árfolyam felült a hullámvasútra és a dollár gyors ütemű gyengülésbe kezdett az euróval és más fejlett piaci devizákkal szemben is. A hajnali kereskedésben megállt a dollárgyengülés és fordulat következett. A dollár gyengülése a dollár/jen keresztárfolyamra is rányomta a bélyegét, a jen kéretlen erősödése a dollárral szemben elrontotta a befektetők hangulatát Japánban, ami a Nikkei részvényindex jelentős mértékű esésében csapódott le. Hasonló nagy veszteséget szenvedett el a mexikói peso is a dollárral szemben, hiszen a Trump-győzelem hírére 14%-ot gyengült a mexikói fizetőeszköz.

A Közép-Kelet-Európai régióban is láthattunk mozgásokat a hajnali órákban. A legnagyobb mozgásokat a lengyel zloty és a forint produkálta, azonban, amint elindult a reggeli kereskedés és a piaci likviditás normalizálódott, a forint visszatért a korábbi szintekhez. Szerencsés esetben a KKE régió még profitálhat is abból, ha esetleg megindul a tőkekiáramlás Latin-Amerikából, illetve Ázsiából, hiszen az onnan távozó tőkének új helyet kell találni, és részben célpont lehet a KKE régió is.Amennyiben ténylegesen a Trump győzelmet követően késni fog a Fed kamatemelés, az a Magyar Nemzeti Bank számára teret engedhet, hogy tovább lazítson a magyar gazdaságban uralkodó monetáris kondíciókon – akár konvencionális, akár nem-konvencionális eszközökkel. Egyelőre változatlanul hagyjuk a forintkamatokra vonatkozó előrejelzéseinket, azaz változatlan alapkamatra számítunk 2017 egészében, a 3 hónapos bankközi (BUBOR) kamat pedig 0,5%-ra csökkenhet 2017-ben.