Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2016 09 NOV.
Reagáltak a tőkepiacok a Trump győzelemre

Minden szempontból nagy bizonytalanság övezte az amerikai elnökválasztásokat, és ez a bizonytalanság a tőkepiaci mozgásokban is tükröződött, már a választást megelőző kereskedési napokon is. Trump választási győzelmét követően átalakultak a Federal Reserve következő kamatemelésének időpontjára vonatkozó várakozások, a piac teljesen kiárazta a decemberi kamatemelést, hiszen a befektetők úgy vélik, hogy a Trump győzelem egyet jelenthet a piacon eluralkodó volatilitással, és volatilis időszakban valószínűtlen a kamatemelés.

Miközben folyamatosan érkeztek a hírek arról hogyan alakult a szavazás, az euró/dollár árfolyam felült a hullámvasútra és a dollár gyors ütemű gyengülésbe kezdett az euróval és más fejlett piaci devizákkal szemben is. A hajnali kereskedésben megállt a dollárgyengülés és fordulat következett. A dollár gyengülése a dollár/jen keresztárfolyamra is rányomta a bélyegét, a jen kéretlen erősödése a dollárral szemben elrontotta a befektetők hangulatát Japánban, ami a Nikkei részvényindex jelentős mértékű esésében csapódott le. Hasonló nagy veszteséget szenvedett el a mexikói peso is a dollárral szemben, hiszen a Trump-győzelem hírére 14%-ot gyengült a mexikói fizetőeszköz.

A Közép-Kelet-Európai régióban is láthattunk mozgásokat a hajnali órákban. A legnagyobb mozgásokat a lengyel zloty és a forint produkálta, azonban, amint elindult a reggeli kereskedés és a piaci likviditás normalizálódott, a forint visszatért a korábbi szintekhez. Szerencsés esetben a KKE régió még profitálhat is abból, ha esetleg megindul a tőkekiáramlás Latin-Amerikából, illetve Ázsiából, hiszen az onnan távozó tőkének új helyet kell találni, és részben célpont lehet a KKE régió is.Amennyiben ténylegesen a Trump győzelmet követően késni fog a Fed kamatemelés, az a Magyar Nemzeti Bank számára teret engedhet, hogy tovább lazítson a magyar gazdaságban uralkodó monetáris kondíciókon – akár konvencionális, akár nem-konvencionális eszközökkel. Egyelőre változatlanul hagyjuk a forintkamatokra vonatkozó előrejelzéseinket, azaz változatlan alapkamatra számítunk 2017 egészében, a 3 hónapos bankközi (BUBOR) kamat pedig 0,5%-ra csökkenhet 2017-ben.