Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2016 10 NOV.
Továbbra is magas megtakarítási szándék és biztonságra törekvés jellemzi a magyarokat

AZ ERSTE CSOPORT HÉT ORSZÁGOT MAGÁBAN FOGLALÓ RÉGIÓJÁBAN, A MEGTAKARÍTÓK KÖRÉBEN NÁLUNK NŐTT A LEGNAGYOBB MÉRTÉKBEN A HAVI MEGTAKARÍTÁSOK ÖSSZEGE: A TAVALYI 14.900 FORINT HELYETT IDÉN 16.148 FORINTOT KÉPES EGY MAGYAR MEGTAKARÍTÓ FÉLRETENNI EGY HÓNAP ALATT, ANNAK ELLENÉRE, HOGY AZ ANYAGI LEHETŐSÉGEIK MEGÍTÉLÉSÉBEN A MAGYAR HÁZTARTÁSOK MÉG MINDIG A PESSZIMISTÁK KÖZÉ TARTOZNAK – DERÜLT KI AZ ERSTE ÖNGONDOSKODÁSI FELMÉRÉSÉBŐL.

Az Erste Bank régiós kutatása során a Magyarországon megkérdezettek 26%-ának javult, 40%-ának nem változott az anyagi helyzete az elmúlt 2-3 évben. 33%-uk viszont úgy érzi, hogy romlottak pénzügyi lehetőségei. A régió többi országához hasonlítva - százalékban mérve - a havi megtakarítások átlagos összege Magyarországon nőtt a legjobban, 9%-kal. A tavalyihoz képest növekedett az az összeg, amit egy megtakarítani tudó magyar félre tud tenni egy hónap alatt: az előző évi 14.900 forint helyett ez 2016-ban 16.148 forintot jelent. Ez a szám összességében még mindig alacsony, csak Romániát és Szerbiát előzzük meg vele. Bár a megtakarítási szándék továbbra is fontos, jelenleg csupán a társadalom 60 százaléka gondolkozik tudatosan erről a témáról – és elsősorban váratlan kiadásokra teszünk félre, a rendszeres megtakarításokon alapuló nyugdíj vagy lakáscélú megtakarítások szerepe a régió éllovasaihoz képest még mindig kisebb.

A preferált megtakarítási, befektetési eszközöket nézve, az életbiztosítás szerepe csökkenő képet mutat 2015-höz képest, míg az ingatlanba fektetés népszerűség-növekedése egyértelműen látható, kismértékben ezen túl csak a lakástakarékok súlya tudott nőni. Az adatokból azonban nilvánvaló a közvetlen lakossági állampapírbefetetések népszerűség-nyerése is. A magyar lakosság körében továbbra is a legnépszerűbb formák a bankszámlán, bankbetéten tartott megtakarítások, viszont egyértelműen csökkent a pénzüket otthontartók aránya, a háztartások a tavalyi 23%-ról 16%-ra. A megtakarítók koncentrációja azonban nem javult, a megkérdezettek 39%-a nyilatkozta azt, hogy semmilyen megtakarítása, félretett pénze nincsen.

A kutatásból látszik, hogy a magyar kockázatvállalási szokások kevésbé kiegyensúlyozottak, míg a magyarok jelentős része tudatosnak és biztonságra törekvőnek vallja magát, a többi régiós országhoz képest a népesség tíz százaléka hajlandó kockázatot vállalni annak érdekében, hogy magasabb profitot érjen el. A felmérésből továbbá az a trend rajzolódik ki, hogy pozitívabb az értékpapírok, mint befektetési lehetőség megítélése.

„Az idei felmérésből világosan látszik, hogy bár a régiós országok közül nálunk a legfontosabb az öngondoskodás, nem vagyunk elégedettek a jelenlegi megtakarítási képességünkkel. Nem használjuk ki az állami támogatással járó pénzügyi lehetőségeket, például a lakástakarékpénztári, illetve a nyugdíj előtakarékossági, nyugdíjbiztosítási konstrukciókat, holott Magyarországon ezek az öngondoskodást jól támogató megtakarítási termékek. Az Erste Bankban fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinket megismertessük ezekkel a lehetőségekkel, és hosszútávú döntéseikben megerősítsük őket” – foglalta össze a kutatás eredményeit Harmati László, az Erste Bank lakossági vezérigazgató helyettese.