Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2016 29 NOV.
Októberben is csökkent a munkanélküliségi ráta

Az augusztusban és szeptemberben látott stagnálást követően, októberben újra csökkent a munkanélküliségi ráta és így elérte a 4,7%-ot. A szeptemberben mérthez képest 0,2 százalékponttal, az egy évvel korábban látottakhoz viszonyítva pedig 1,7 százalékponttal csökkent a mutató. Érdemes azt is megemlíteni, hogy amellett, hogy a ráta ilyen nagymértékben csökkent, az aktivitási ráta emelkedett és elérte a 61,6%-ot, ami új csúcs. A közmunkaprogramban résztvevők, illetve a külföldön munkát vállalók száma érdemben nem változott, így vélhetően az ún. elsődleges munkaerőpiac szívhatta fel a munkanélkülieket.

Azt látjuk, hogy a munkaerőpiac még feszesebbé válhat jövőre, az átlagos munkanélküliségi ráta 5% alatt maradhat. Idén átlagosan a munkanélküliségi ráta 5,2% lehet, jövőre pedig átlagosan 4,5% körül alakulhat, ha folytatódik az idén látott tempó. Azonban nagy kérdés, hogy a gazdaság miként tud alkalmazkodni a bejelentett minimálbér- és garantált bérminimum emeléshez, így az előrejelzési bizonytalanság megnőtt a 2017-es évre vonatkozóan.