Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2016 29 NOV.
Októberben is csökkent a munkanélküliségi ráta

Az augusztusban és szeptemberben látott stagnálást követően, októberben újra csökkent a munkanélküliségi ráta és így elérte a 4,7%-ot. A szeptemberben mérthez képest 0,2 százalékponttal, az egy évvel korábban látottakhoz viszonyítva pedig 1,7 százalékponttal csökkent a mutató. Érdemes azt is megemlíteni, hogy amellett, hogy a ráta ilyen nagymértékben csökkent, az aktivitási ráta emelkedett és elérte a 61,6%-ot, ami új csúcs. A közmunkaprogramban résztvevők, illetve a külföldön munkát vállalók száma érdemben nem változott, így vélhetően az ún. elsődleges munkaerőpiac szívhatta fel a munkanélkülieket.

Azt látjuk, hogy a munkaerőpiac még feszesebbé válhat jövőre, az átlagos munkanélküliségi ráta 5% alatt maradhat. Idén átlagosan a munkanélküliségi ráta 5,2% lehet, jövőre pedig átlagosan 4,5% körül alakulhat, ha folytatódik az idén látott tempó. Azonban nagy kérdés, hogy a gazdaság miként tud alkalmazkodni a bejelentett minimálbér- és garantált bérminimum emeléshez, így az előrejelzési bizonytalanság megnőtt a 2017-es évre vonatkozóan.