Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2016 08 DEC.
Elemzői közlemény az inflációról és a külkereskedelmi mérlegről

Nyeste Orsolya, makrogazdasági elemző:

Kissé tovább gyorsult az infláció novemberben

Lényegében a vártnak megfelelően alakult a novemberi infláció. Az októberi 1%-ról kissé tovább gyorsult az éves index, 1,1%-ra. Havi szinten kifejezetten alacsony, 0,1%-os volt a drágulás, miután a járműüzemanyag-árak 1,1%-kal csökkentek, a nagyobb súllyal szereplő élelmiszerek esetében csak visszafogott, 0,4%-os drágulást mért a KSH, a szolgáltatások esetében pedig nem változtak az árak az előző hónaphoz képest. A szezonálisan igazított maginflációs mutató 1,5%-on állt. Összességében a novemberi adatok sem tanúskodnak arról, hogy a magyar gazdaságban erős lenne az inflációs nyomás.
A jövő évben ellentétes hatások befolyásolhatják az inflációt. A bázishatás miatt emelkedő éves indexeket várunk, azonban az áfa csökkentések mérséklik a gyorsulás ütemét, miközben egyelőre úgy tűnik, hogy az Eurózónából továbbra is alacsony inflációt fogunk importálni. Ebből következően az infláció 2017-ben is a jegybanki cél alatt maradhat, s várakozásunk az éves átlagos indexre 1,9%. Ugyanakkor a jövő évre várt erőteljes bérkiáramlás, párosulva az emelkedő lakossági fogyasztással felfelé irányuló kockázatot jelent az előrejelzésünkre nézve. Egyelőre azonban úgy látjuk, hogy a meglóduló bérinfláció hatásai inkább középtávon mutatkoznak majd meg a fogyasztói árakban is.

891 eurót tett ki a külkereskedelmi mérleg többlete októberben

A külkereskedelmi mérleg többlete októberben 891 millió eurót tett ki a KSH előzetes adatai szerint. Az újbóli jelentős nagyságú többlet azonban önmagában elrejti, hogy a mögöttes folyamatok nem túl biztatóak, s visszafogott külkereskedelmi aktivitásról tanúskodnak. Az euróban számított éves export ugyanis 1,1%-kal, az import pedig 3,5%-kal esett vissza. A csökkenés összefüggésben lehet az ipar utóbbi hónapokban látott gyengébb teljesítményével, ám az import jelentősebb, az exportét jóval meghaladó visszaesése – bővülő belső fogyasztás mellett - mégis meglepő.

+36-1-268-4428