Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2017 20 JAN.
Megállíthatatlan tempóban növekedtek a keresetek novemberben

Még nagyobb lendületet vett novemberben a bérnövekedési ütem, hiszen a bruttó bérek 8,2%-kal nőttek egy év alatt 2016 novemberében. A személyi jövedelemadó egy százalékpontos csökkentése miatt a nettó bérnövekedés üteme elérte a 9,8%-ot.

A korábbiakban látottakhoz képest a rendszeres keresetek is tempósabban emelkedtek novemberben, mint a korábbi hónapokban, ami arra utal, hogy a novemberben látott gyorsulás nem csupán egyszeri tényezőknek köszönhető. Annak ellenére, hogy az inflációs ráta folyamatosan emelkedett 2016 második felében, egyelőre nem látunk lassulást a reálértelemben vett bérnövekedési ütemben.Nem meglepő, hogy a keresetek gyors tempóban emelkednek, hiszen a magyar munkaerőpiac kifejezetten feszessé vált és a rendelkezésre álló munkaerő alacsony szintre csökkent.

A feszes munkaerőpiac, illetve a minimálbér és a szakmai bérminimum jelentős megemelése együttesen támogatja, hogy a gyors bérnövekedési ütem fennmaradhasson és akár tovább gyorsulhasson 2017-ben.A reálértelemben véve is jelentős bérnövekedés támogatni fogja a magyar gazdasági aktivitás erősödését a háztartások felfutó fogyasztása miatt. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a felfutó kereslet nagy valószínűsége együtt jár majd az inflációs ráta gyorsulásával is.

Véleményünk szerint idén 3,4%-kal bővülhet a magyar gazdaság, az inflációs ráta pedig átlagosan 2,3% lehet 2017-ben.