Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 20 JAN.
Megállíthatatlan tempóban növekedtek a keresetek novemberben

Még nagyobb lendületet vett novemberben a bérnövekedési ütem, hiszen a bruttó bérek 8,2%-kal nőttek egy év alatt 2016 novemberében. A személyi jövedelemadó egy százalékpontos csökkentése miatt a nettó bérnövekedés üteme elérte a 9,8%-ot.

A korábbiakban látottakhoz képest a rendszeres keresetek is tempósabban emelkedtek novemberben, mint a korábbi hónapokban, ami arra utal, hogy a novemberben látott gyorsulás nem csupán egyszeri tényezőknek köszönhető. Annak ellenére, hogy az inflációs ráta folyamatosan emelkedett 2016 második felében, egyelőre nem látunk lassulást a reálértelemben vett bérnövekedési ütemben.Nem meglepő, hogy a keresetek gyors tempóban emelkednek, hiszen a magyar munkaerőpiac kifejezetten feszessé vált és a rendelkezésre álló munkaerő alacsony szintre csökkent.

A feszes munkaerőpiac, illetve a minimálbér és a szakmai bérminimum jelentős megemelése együttesen támogatja, hogy a gyors bérnövekedési ütem fennmaradhasson és akár tovább gyorsulhasson 2017-ben.A reálértelemben véve is jelentős bérnövekedés támogatni fogja a magyar gazdasági aktivitás erősödését a háztartások felfutó fogyasztása miatt. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a felfutó kereslet nagy valószínűsége együtt jár majd az inflációs ráta gyorsulásával is.

Véleményünk szerint idén 3,4%-kal bővülhet a magyar gazdaság, az inflációs ráta pedig átlagosan 2,3% lehet 2017-ben.