Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 10. 22. 22:00 óra és 2020. 10. 23. 06:00 óra, továbbá 2020.10.25. 02:00 óra és 10.25. 03:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on October 22, 2020 and 6:00 a.m. on October 23, 2020, furthermore between 2:00 a.m. on October 25, 2020 and 3:00 a.m. on October 25, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

• Az épület bérlői között van az Amazon, a Zurich Insurance, a L’Oréal, és a CBRE
  • Az alap a Falcon II Alaptól vette meg az irodaépületet
  • A befektetés összértéke 35,6 millió euró

A legnagyobb és legrégebbi cseh nyítvégű ingatlanalap januárban megvásárolta a pozsonyi Park One irodaépületet. Az Erste Group cseh leánybankjának (Ceská Sporitelna – CS) ingatlanüzlete mintegy 960 millió cseh korona (35,6 millió euró) értékű. A tranzakció a Park One-t tulajdonló ingatlanvállalat összes részvényének átruházásával jött létre.

A Park One fontos része lesz a CS ingatlanalap szlovákiai portfóliójának, az akvizíciónak köszönhetően az alap ingatlanja ad otthont egy erős vállalat, az Amazon főhadiszállásának Pozsony központjában – mondta Václav Kubáček, a CS ingatlanalapjának akvizíciós vezetője. Ez a prémium irodaépület nagyon kedvező kockázatarányos hozamot kínál részvényeseink számára, jó esély van arra, hogy hosszú távon is fenntartható bevételeket generál és hozzájárul portfóliónk stabil növekedéséhez – tette hozzá Tomáš Jandík, a CS ingatlanalapjának vezető beruházási szakértője és igazgatósági tagja.

A CS ingatlanalapja egy magán befektetési társaságtól, a Falcon II Alaptól vásárolta meg a Park One-t. A Falcon II-nek Szlovákia mellett Franciaországban, Németországban és Csehországban vannak ingatlanberuházásai.

A Park One exkluzív helyen, a pozsonyi óvárosban helyezkedik el, a város legfrekventáltabb irodai területei között van. Az épület kiválóan elérhető autóval és tömegközlekedéssel is, mivel számos troli- és autóbuszmegálló van a közelben, és a D1-es autópálya is csak 3 kilométerre van. A Park One egy 13 szintes komplexum, 9 emelettel, és 4 parkolószinttel, ahol 167 autó fér el. A bérelhető terület összesen 13 200 négyzetméter, jelenleg 100 százalékos a foglaltság.

Az amerikai online kereskedő Amazon helyi irodája a legnagyobb bérlő, a teljes terület felét bérli. A Zurich Insurance-szel együtt a teljes bérelhető terület több, mint háromnegyedét foglalják el. Bérlőként van jelen olyan nemzetközi cégek helyi irodája is, mint a L’Oréal és a CBRE.

Az épület 2007-ben épült, és a híres SIAL cseh építészeti stúdió tervezte, amelyet Karel Hubáček alapított 1968-ban. A studió projektjei közé tartozik például a ještědi hotel és tévétorony, valamint a prágai Hypobank központok.

A mostani vásárlással már 11 épület tartozik a CS ingatlanalapjának portfóliójához, amelynek összesített piaci értéke meghaladja a 12 milliárd cseh koronát (450 millió eurót). Az alapnak ezzel Pozsonyban már három ingatlana van, a hat prágai és az egy-egy brno-i és ceské budějovice-i mellett.

A CS ingatlanalapját 2007-ben hozták létre; ez a legnagyobb és legrégebbi cseh nyílt végű ingatlanalap. 2016 december végéig az alapnak több mint 50 000 részvényese volt. Az alap célcsoportja elsősorban a konzervatív befektetők, mivel a hosszú távú megtérülési cél, hogy a lejáratig számított hozam az állampapír-hozamok felett maradjon. Az utóbbi 5 év megtérülési átlaga 2,8 százalék volt.