Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 07 FEBR.
Idén acélosabb lehet az ipar teljesítménye

Az ipari teljesítményt a tavalyi év egészében jellemző hullámzás, a decemberi adatokra is hatással volt. Éves összevetésben 0,5%-kal zsugorodott a magyar ipari kibocsátás 2016 utolsó hónapjában.

Enyhe bizakodásra ad okot, hogy a munkanap-hatást kiszűrve 1,9%-os termelésnövekedést láthattunk éves összehasonlításban, míg a szezonálisan igazított érték havi alapon 0,5%-os bővülést jelzett. A havi növekedési értékek pozitívak voltak végig a negyedik negyedévben, ami azt sugallhatja, hogy 2016 első három negyedévében látott jelentős ingadozást követően egy stabilabb időszak következhet 2017 elején.

Véleményünk szerint a szeptember óta napvilágot látott beszerzési menedzser index értékek is az ipar stabilizálódásának jeleit mutatják. Idén erősebb ipari termelés növekedésre számítunk, mint 2016-ban, azonban a világgazdasági konjunktúrát övező kockázatok miatt nem számolunk jelentős ipari fellendüléssel.