Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 14 FEBR.
Lassult a GDP növekedési ütem tavaly, idén új lendületet vehet

A vártnál gyengébb teljesítményt nyújtott a magyar gazdaság 2016 utolsó negyedévében. A piac – beleértve minket is – 2% körüli éves GDP növekedési ütemre számított, a KSH viszont csak 1,6%-os növekedési ütemet mért. A gazdaság bővülését elsősorban a piaci szolgáltatások, valamint a mezőgazdaság hajtotta, míg az ipari termelés nem tudott érdemben hozzájárulni a gazdasági aktivitáshoz, az építőipar pedig továbbra is lassító tényező maradt. A részleteket ugyan még nem ismerjük, azonban valószínűleg az építőiparra, illetve a beruházásokra vonatkozó becslésünk optimista lehetett, és innen eredhet a különbség az előrejelzésünk, illetve a tényszám között. Régiós összehasonlításban újra leszorult a dobogóról Magyarország, hiszen a negyedik negyedévben Románia 4,7%-kal, Szlovákia 3,1%-kal, Lengyelország 2,7%-kal, Csehország 2,3%-kal növekedett.

A tavaly látott lassabb növekedési ütem átmeneti jelenség lehetett. Idén a növekedés gyorsulására számítunk, becslésünk szerint elérheti a 3,4%-ot a GDP növekedési üteme. Tavalyhoz hasonlóan, a háztartások fogyasztása lehet a növekedés gerince idén is, a beruházások pedig újra érdemben hozzájárulhatnak a nagyobb lendülethez, amennyiben sikerül az EU-s forrásokat felhasználni. Kockázatokat elsősorban a külső tényezők jelentenek, mint például az egyelőre még ismeretlen Trump-i gazdaságpolitika, illetve a közelgő választások az Eurózónában. Ezek az események a külkereskedelmi folyamatokon keresztül ronthatják a magyar növekedési kilátásokat is.