Bankonbelüli átutalások korlátozása a hétvégén

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy technikai okokból a 2019.03.30-03.31-i hétvége folyamán a bankon belüli forint számlákra Erste NetBankon, Vállalati NetBankon és MobilBankon indított átutalások csak a vasárnapi napon, azaz 2019. 03.31-én teljesülnek. Köszönjük a türelmet!

2017 03 MÁRC.
Folytatódott a kiskereskedelmi forgalom bővülése januárban

A tavaly látott növekedés idén januárban is folytatódott a kiskereskedelmi forgalom esetében. Egy év alatt 4,7%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom, azonban ha az adatokat megtisztítjuk a munkanapok számának eltéréséből adódó torzító hatást, akkor a számok 3,7%-os növekedést jeleznek. A részletek azt jelzik, hogy mind a három fő termékcsoport hozzájárult a bővüléshez, hiszen az élelmiszer-kiskereskedelem 2,9%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelem 3,7%-kal, az üzemanyag kiskereskedelem pedig 6,4%-kal emelkedett.

Összességében bíztató az év első hónapjában látott teljesítmény, azonban ennél többre lesz szükség ahhoz a következő hónapokban, hogy a magyar gazdaság növekedési üteme magasabb fokozatba kapcsoljon. Várakozásunk szerinti idén 3,4%-kal nőhet a GDP, aminek gerincét a háztartások növekvő fogyasztása adhatja. A kereslet-vezérelt növekedés a fogyasztói árakra is vélhetően hatással lesz, amelyek gyorsabb tempóban fognak emelkedni idén. A tavaly látott 0,4%-os rátát követően, idén 2,5% lehet az infláció.