Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 10. 22. 22:00 óra és 2020. 10. 23. 06:00 óra, továbbá 2020.10.25. 02:00 óra és 10.25. 03:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on October 22, 2020 and 6:00 a.m. on October 23, 2020, furthermore between 2:00 a.m. on October 25, 2020 and 3:00 a.m. on October 25, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

A tavaly látott növekedés idén januárban is folytatódott a kiskereskedelmi forgalom esetében. Egy év alatt 4,7%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom, azonban ha az adatokat megtisztítjuk a munkanapok számának eltéréséből adódó torzító hatást, akkor a számok 3,7%-os növekedést jeleznek. A részletek azt jelzik, hogy mind a három fő termékcsoport hozzájárult a bővüléshez, hiszen az élelmiszer-kiskereskedelem 2,9%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelem 3,7%-kal, az üzemanyag kiskereskedelem pedig 6,4%-kal emelkedett.

Összességében bíztató az év első hónapjában látott teljesítmény, azonban ennél többre lesz szükség ahhoz a következő hónapokban, hogy a magyar gazdaság növekedési üteme magasabb fokozatba kapcsoljon. Várakozásunk szerinti idén 3,4%-kal nőhet a GDP, aminek gerincét a háztartások növekvő fogyasztása adhatja. A kereslet-vezérelt növekedés a fogyasztói árakra is vélhetően hatással lesz, amelyek gyorsabb tempóban fognak emelkedni idén. A tavaly látott 0,4%-os rátát követően, idén 2,5% lehet az infláció.