Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2017 08 MÁRC.
Márciusban érheti el idei csúcsát az inflációs ráta

A várakozásokkal összhangban gyorsult a februári inflációs mutató Magyarországon. A januárban látott 2,3%-os ráta februárra 2,9%-ra gyorsult, megközelítve a Magyar Nemzeti Bank 3%-os inflációs célját. A maginflációs mutató csupán enyhén gyorsult, 1,8%-ra emelkedett februárban. Ez a mutató is azt támasztja alá, hogy elsősorban az üzemanyagárak bázishatásának köszönhetően emelkedett az inflációs főmutató. A részletekből látszik, hogy egy év alatt az élelmiszerek 1,9%-kal drágultak, a szeszes italok és dohányáruk 2,8%-kal, a ruházat 0,6%-kal, a szolgáltatások pedig 1,5%-kal.

Úgy véljük, hogy márciusban érheti el az idei csúcsát az inflációs ráta, majd pedig áprilistól mérséklődhet a pénzromlás üteme, azonban egész évben 2% felett maradhat. Átlagosan idén elérheti a 2,5%-ot az infláció, melyet egy gyorsuló maginfláció kísérhet. Előrejelzésünk szerint a jövő év első felében láthatjuk majd, hogy az infláció stabilan eléri a 3%-ot, amely a Magyar Nemzeti Bank inflációs célja. Jövőre 3,5% körül alakulhat az infláció.

Annak ellenére, hogy gyorsul az infláció, a Monetáris Tanács valószínűleg nem fog kamatemeléssel reagálni, hiszen az MT tagok általában amellett érvelnek, hogy a negatív reálkamatok segíthetik a magyar konjunktúrát. Így sem idén, sem pedig jövőre nem számítunk a 0,9%-os alapkamat megváltoztatására. A tőkepiacokon a határidős kamat-megállapodások azt a várakozást tükrözik, hogy hamaron elkezdődhet a forintkamatok emelkedése. Emiatt azt várjuk, hogy a márciusi kamatdöntés alkalmával olyan közleményt ad ki a Monetáris Tanács, amely megerősíti az alacsony kamatok melletti hosszú távú elköteleződését.