Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 28 MÁRC.
Sikeres az Erste Jelzálogbank Zrt. harmadik tőzsdei jelzáloglevél-aukciója

Töretlen befektetői érdeklődés övezte az Erste Jelzálogbank Zrt. harmadik nyilvános tőzsdei aukcióját 2017. március 27-én. A jelzálogbank a korábban már forgalomba hozott eredetileg 3 éves futamidejű, 2% fix kamatozású, és az eredetileg 5 éves futamidejű, 2,5% fix kamatozású tőzsdére bevezetett jelzáloglevél-sorozatokra bocsátott rá.

Az aukció során a két jelzáloglevél sorozatra összesen 70 milliárd forint össznévértékű ajánlatot nyújtottak be a befektetők, melyből a kibocsátó 26,5 milliárd forintot fogadott el. A megfelelő állampapír hozamokhoz képest rendkívül alacsony, 28 bázispontos felár mellett kerültek forgalomba az értékpapírok. A 2,5 éves hátralévő futamidejű jelzáloglevél-sorozatból kibocsátott, 13,5 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 0,95%, míg a 4,5 éves hátralévő futamidejű értékpapír-sorozatból elfogadott 13 milliárd forint névértékű jelzáloglevelek átlagos hozama 2,21%.

A hozamfelárak alakulása és a beérkező ajánlatok nagysága azt bizonyítja, hogy továbbra is rendkívül erős befektetői érdeklődés kíséri az Erste Jelzálogbank jelzáloglevél kibocsátásait.

A kibocsátással az Erste Bank Hungary Zrt. teljesítette a Magyar Nemzeti Bank által bevezetett Jelzáloghitel-finanszírozás Megfelelési Mutató 2017. április 1-től hatályos előírásait.