Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 29 MÁRC.
Kissé emelkedett a munkanélküliségi ráta

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Kissé magasabb lett a vártnál a december-februári munkanélküliségi ráta: 4,4%-ra emelkedett a mutató a november-januárra közzétett 4,3%-ról. Az enyhe emelkedés minden bizonnyal szezonális hatásokkal magyarázható, a téli időszakra jellemző munkanélküliségi ráta-emelkedés ugyanis mindeddig ellensúlyozódott a munkapiaci helyzet feszességének köszönhetően. A foglalkoztattak száma december-februárban 130 ezer fővel nőtt az előző év azonos időszakához képest. A munkanélküliségi ráta pedig egy év alatt 1,7 százalékponttal csökkent.

A mostani minimális növekedés ellenére úgy látjuk, hogy a munkaerőpiac feszesedése folytatódhat idén. Így a téli szezonális hatás elmúltával a munkanélküliségi ráta ismét mérséklődhet, s célba veheti a 4%-os szintet. Éves átlagban 4,1%-os rátát jelzünk előre. A feszített munkapiac és a gyorsan emelkedő bérek hatása előbb utóbb vélhetően a fogyasztói inflációs adatokban is megjelenik majd. Az idei évre éves átlagban 2,5%-os, 2018-ra pedig 3,4%-os inflációt jelzünk előre. Mindkét év inflációs mutatójának kapcsán látunk felfelé irányuló kockázatokat, pontosan a bérinfláció nehezen számszerűsíthető hatásainak köszönhetően. Távolabbra kitekintve úgy látjuk, hogy az infláció tartósan is a 3%-os jegybanki cél fölött marad majd.

+36-1-268-4428