Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 04 ÁPR.
Törékeny februári kiskereskedelmi adat érkezett

A vártnál gyengébben teljesített a kiskereskedelem februárban, hiszen éves alapon 1%-kal bővült csupán a forgalom. A munkanaphatással igazított érték 1,2%-os növekedésről tanúskodott. Az év első két hónapjában átlagosan 2,9%-kal bővült a kiskereskedelmi forgalom volumene, amely egyértelműen lassulást jelent a 2016-ban látottakhoz képest, amikor az éves átlag elérte a 4,7%-ot. Februárban mind a három fő termékcsoport jelentős lassulást mutatott: az élelmiszer kiskereskedelem stagnált, a nem élelmiszer csoport növekedési üteme 3,1%-ra lassult, míg az üzemanyagok forgalma csupán 2,1% volt.

A kiskereskedelmi forgalom növekedésének lassulása azért is meglepő, mert a gyors ütemű béremelkedés és a fokozatosan javuló fogyasztói bizalmi mutatók azt sugallták, hogy idén is lendületesen bővülhet a kiskereskedelmi forgalom. Becslésünk szerint 3,4%-kal nőhet a magyar GDP 2017-ben, amelynek gerincét a háztartások bővülő fogyasztása adhatja. Azonban ha tartóssá válik a februárban látott folyamat, az lefelé mutató kockázatot jelent a növekedési előrejelzésünkre.