Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 07 ÁPR.
900 millió euró felett maradt a külkereskedelmi többlet februárban

A februári külkereskedelmi többlet elérte a 911 millió eurót, ami 57 millió euróval volt alacsonyabb az egy évvel korábban mért többletnél. Az euróban mért export 5,4%-kal (év/év), az import pedig 7,1%-kal (év/év) bővült. A tavalyi 10 milliárd eurós külkereskedelmi többletnél idén nagy eséllyel kisebb szufficitet láthatunk majd, hiszen a háztartások fogyasztásának további erősödése, illetve a beruházási aktivitás felfutása csökkentheti a felfutó importon keresztül a többletet. Kockázatot hordoz önmagában az Eurózóna konjunktúrája, a Brexit, illetve a még nem ismert, de várt Trump-i külkereskedelmi intézkedések. Összességében úgy véljük, hogy a várt csökkenés ellenére, a külkereskedelmi többlet jelentős maradhat (kb. 9,5 milliárd euró), ami védelmet nyújthat a forint árfolyama számára turbulens nemzetközi piaci környezetben.