Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 04 MÁJ.
Márciusban új lendületet vett a kiskereskedelem

A februári kiskereskedelmi adatok gyenge teljesítményt tükröztek (0,8% év/év). Már akkor is gyanítani lehetett, hogy átmeneti jelenségről van szó, és ezt a feltételezést a márciusi adatok alátámasztották. Márciusban 3,6%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene, a munkanapok hatásától szűrt éves mutató pedig 5,6%-os bővülésről tanúskodott. A nem élelmiszerjellegű termékek forgalma 9,5%-kal, az üzemanyag forgalma pedig 2,7%-kal nőtt egy év alatt, míg az élelmiszer termékcsoport forgalma 0,5%-kal csökkent. A következő hónapokban is folytatódhat a kiskereskedelmi forgalom növekedése annak köszönhetően, hogy a reálkeresetek gyors tempóban emelkednek.

Az első negyedévben látott kiskereskedelmi forgalombővülés összességében nem volt kimagaslóan erős, azonban ahhoz elégséges, hogy megerősítsen azt a feltételezésünket, ami szerint idén a háztartások erősödő fogyasztása fontos eleme lesz a magyar gazdaság bővülésének. Becslésünk szerint 3,4%-kal nőhet a magyar GDP 2017-ben, amelynek gerincét a háztartások bővülő fogyasztása adhatja.