Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 10. 22. 22:00 óra és 2020. 10. 23. 06:00 óra, továbbá 2020.10.25. 02:00 óra és 10.25. 03:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on October 22, 2020 and 6:00 a.m. on October 23, 2020, furthermore between 2:00 a.m. on October 25, 2020 and 3:00 a.m. on October 25, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

A várakozásainknak megfelelően stabilizálódott az ipari termelés növekedési üteme. Februárban gyengébb teljesítményt láthattunk, hiszen az ipari kibocsátás csupán 2,7%-kal nőtt, azonban a márciusi számok már alátámasztották a feltételezésünket, hogy a megingás átmeneti lehetett. Márciusban 12,8%-kal volt magasabb a termelés volumene, a munkanappal kiigazított mutatót pedig 9,4%-os emelkedést jelzett. A márciusi lendületet az is támogatta, hogy az egy évvel korábbi bázis kifejezetten alacsony volt. Összességében azt látni, hogy az első negyedévet erősen zárta az ipar, hiszen a három hónap alatt 7,5%-kal volt nagyobb a termelés az egy évvel korábbihoz képest.

Az első negyedéves ipari teljesítmény azt sugallja, hogy a GDP növekedési ütem a 2016-ban látott tempónál magasabb fokozatba kapcsolhatott. Becslésünk szerint 3,4%-kal nőtt a magyar gazdaság az idei első negyedévben. Az év hátralévő részében is folytatódhat az ipari termelés bővülése, erre utalnak a beszerzési menedzserindexek, illetve a fokozatosan javuló gazdasági környezet az Eurózónában. Amennyiben folytatódik az Eurózóna erősödése, az húzhatja magával a magyar ipart is, és így az ipari kibocsátás és így érdemben hozzájárulhat a magyar GDP növekedéshez is.