Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2017 19 MÁJ.
Nem hagyott alább a bérnövekedési lendület márciusban

Derűsen indította a keresetstatisztika az első negyedévet, hiszen 11%-kal nőttek a bruttó és a nettó keresetek egyaránt egy év leforgása alatt az első három hónapban. Februárról márciusra gyorsult az éves dinamika, elérte a 12,8%-ot, a rendszeres keresetek pedig 13,4%-kal bővültek. A bérnövekedési ütem több tényező együttesének köszönhetően érte el ezt a lendületet: a munkaerőpiac feszesedésének következtében már tavaly elindult egy tempós – reál – béremelkedés, majd azt követően a minimálbér 15%-kal, illetve a garantált szakmai bérminimum 25%-kal való emelése már csak olaj volt a tűzre, hogy a bérdinamika tempója még magasabb fokozatba kapcsoljon.

Összességében úgy látjuk, hogy idén kitarthat a bérnövekedési ütem tempója, éves átlagban meghaladhatja 10%-ot, míg az átlagos infláció elérheti a 2,5%-ot, így reálértelemben 7-8% közötti keresetnövekedést láthatunk idén. Az erősödő belső keresletnek az lesz a következménye, hogy az infláció jövőre még tovább gyorsulhat és az átlagos áremelkedés üteme 3,5% lehet. A feszes munkaerőpiac, a stabilan növekvő bérek és a fokozatosan javuló fogyasztói bizalom abba az irányba mutatnak, hogy idén a GDP növekedés gerincét a háztartások fogyasztása adhatja.