Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 19 MÁJ.
Nem hagyott alább a bérnövekedési lendület márciusban

Derűsen indította a keresetstatisztika az első negyedévet, hiszen 11%-kal nőttek a bruttó és a nettó keresetek egyaránt egy év leforgása alatt az első három hónapban. Februárról márciusra gyorsult az éves dinamika, elérte a 12,8%-ot, a rendszeres keresetek pedig 13,4%-kal bővültek. A bérnövekedési ütem több tényező együttesének köszönhetően érte el ezt a lendületet: a munkaerőpiac feszesedésének következtében már tavaly elindult egy tempós – reál – béremelkedés, majd azt követően a minimálbér 15%-kal, illetve a garantált szakmai bérminimum 25%-kal való emelése már csak olaj volt a tűzre, hogy a bérdinamika tempója még magasabb fokozatba kapcsoljon.

Összességében úgy látjuk, hogy idén kitarthat a bérnövekedési ütem tempója, éves átlagban meghaladhatja 10%-ot, míg az átlagos infláció elérheti a 2,5%-ot, így reálértelemben 7-8% közötti keresetnövekedést láthatunk idén. Az erősödő belső keresletnek az lesz a következménye, hogy az infláció jövőre még tovább gyorsulhat és az átlagos áremelkedés üteme 3,5% lehet. A feszes munkaerőpiac, a stabilan növekvő bérek és a fokozatosan javuló fogyasztói bizalom abba az irányba mutatnak, hogy idén a GDP növekedés gerincét a háztartások fogyasztása adhatja.