Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 21 MÁJ.
Dübörög az Erste a vállalati hitelpiacon

Az idén is megtartotta a 2016-ban visszanyert lendületét a vállalti hitelpiac Magyarországon. Az Erste Bank 50 százalékkal növelte új hiteleinek összegét 2017 első négy hónapjában az egy évvel korábbihoz képest – mondta Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője. A bővülés ráadásul úgy ment végbe, hogy közben látványosan lecsökkent a nem teljesítő vállalati hitelek aránya.

Meg tudta tartani a 2016-os lendületét az Erste Bank Hungary, amely 2017 első négy hónapjában 30 milliárd forinttal növelte az új vállalati hiteleinek az állományát az előző év azonos időszakához képest, ami 50 százalékos emelkedést jelent. A kiugróan magas bővüléssel párhuzamosan a bank vállalati üzletága egy év alatt több mint 700 új ügyfelet szerzett. Szabados Richárd kiemelte, hogy az aktivitás szinte minden területen tetten érhető, hiszen például a számlájukat náluk vezető cégek banknál folytatott tranzakcióinak volumene is 22 százalékkal emelkedett egy év alatt.

Az Erste Bank üzletágvezetője különösen kedvezőnek ítélte, hogy a hitelezés lendületes növekedése együtt járt a nemfizető vállalati hitelek arányának látványos csökkenésével. Ennek aránya az Erste Bank vállalati üzletágában 2017 áprilisának végére az egy évvel korábbi 11 százalék töredékére, 2,5 százalékra esett. Ez azt mutatja, hogy a korábban nehéz helyzetbe került cégek közül sokan ismét talpra álltak, visszanyerték hitelfizetési képességüket, ami további lendületet adhat majd a piacnak.

Szabados Richárd arra számít, hogy az év egészében és nettó módon is 15 százalék felett tudja növelni új vállalati hiteleinek az állományát az Erste Bank. Ezzel újra, 2016-ot követően is jóval meghaladná a piaci átlagot, hiszen a teljes vállalati hitelpiacon az idén 5 százalékos bővülést prognosztizálnak a szakértők.

A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitel Programjának (NHP) március végi lezárulása nem okozott törést az Erste vállalati hitelezésében. Szabados Richárd ezt azzal magyarázza, hogy a bank már tavaly bevezette az Erste Növekedési Program hitelét, amely így most már zökkenőmentesen az NHP-konstrukció helyébe léphetett, hiszen ahhoz hasonlóan kedvező, fix kamatozású, hosszú futamidejű forint finanszírozást nyújt az ügyfeleknek. Az üzletágvezető szerint a vállalati ügyfelek számára az is fontos, hogy csökkenjen a hitelelbírálás ideje és adminisztrációs terhe, ezért például rövidítettek a szerződések szövegén, és részben digitalizálják a számlanyitás és hitelfelvétel folyamatát is.

Budapest, 2017. május 21.