Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 07 JÚN.
Lassult a magyar ipar áprilisban

Nyeste Orsolya, makrogazdasági elemző:

A ma reggel közzétett KSH adatok alapján az ipari termelés áprilisban az előzetesen várttól elmaradóan, 2,5%-kal bővült éves szinten, ami jelentős lassulás a márciusi 10%-os éves ráta után. Nem indult tehát nagyon jól a második negyedév a szektorban, ugyanakkor a látványos lassulás részben a tavaly áprilisi magas bázisadatoknak volt köszönhető. Havi szinten 0,8%-kal esett vissza a termelés volumene, ami szintén nem túl pozitív hír. Bár a részletes adatok egyelőre nem ismertek, az áprilisi megingást átmenetinek gondoljuk, hiszen a csúcson lévő Beszerzési Menedzser Index adatok, illetve az európai konjunktúráról érkező pozitív hírek az ipar magához térését vetítik előre az elkövetkező hónapokra.

+36-1-268-4428