Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 21 JÚN.
Áprilisban is gyors ütemben nőttek a keresetek

Folytatódott áprilisban a bérnövekedési ütem gyorsulása, a tempó elérte a 14,6%-ot (év/év). A rendszeres bruttó keresetek egy év alatt 13,9%-kal nőttek. Így az év első négy hónapjában bruttó és nettó értelemben is 11,9%-kal magasabb volt az átlagkereset az egy évvel korábbihoz képest. Ez a gyors bérnövekedési ütem több tényező együttesének köszönhetően: a feszes munkaerőpiac következménye a tempós – reál – béremelkedés, illetve a minimálbér 15%-kal, illetve a garantált szakmai bérminimum 25%-kal való emelése még tovább serkentette a bérdinamikát.

Összességében úgy látjuk, hogy idén kitarthat a bérnövekedési ütem tempója, éves átlagban meghaladhatja 10%-ot, míg az átlagos infláció 2,2%-ra gyorsulhat, így reálértelemben 7-8% közötti keresetnövekedést láthatunk idén. Az erősödő belső keresletnek az lesz a következménye, hogy az infláció jövőre még tovább gyorsulhat és az átlagos áremelkedés üteme 3,2% lehet. A feszes munkaerőpiac, a növekvő bérek és a fokozatosan javuló fogyasztói bizalom abba az irányba mutatnak, hogy idén a GDP növekedés gerincét a háztartások fogyasztása adhatja. Véleményünk szerint idén a magyar GDP 3,7%-kal bővülhet.