Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 05 JÚL.
Pörgött a kiskereskedelem májusban

Elérte a 6%-os éves növekedési ütemet a kiskereskedelmi forgalom májusban. A májusi tempó meghaladta a várakozásokat, azonban azt hozzá kell tenni, hogy hónapról hónapra jelentős az éves növekedési ütem ingadozása, ami a rövidtávú becslést megnehezíti. Az év első öt hónapjában 3,7%-kal növekedett a kiskereskedelmi forgalom, ami alapvetően összhangban van a várakozásunkkal, az év végéig pedig további erősödésre számítunk a növekedés tempójában.

Mindhárom fő termékcsoport hozzájárult a kiskereskedelmi forgalom májusi felpörgéséhez, hiszen az élelmiszer termékek forgalma 2,6%-kal, a nem-élelmiszer csoport forgalma 10,9%-kal, az üzemanyag forgalom pedig 4,7%-kal bővült. A kiskereskedelmi forgalom növekedését segítette a reálbérek dinamikus emelkedése, illetve az is, hogy a vásárlási kedv fokozatosan erősödik, melyet a különböző fogyasztói bizalmi mutatók is tükröznek.

Az áprilisi és a májusi kiskereskedelmi adatok megerősítik a várakozásunkat, hogy a belső kereslet erősödése fontos eleme lesz a GDP növekedésnek a második negyedévben, illetve az egész évben is. Becslésünk szerint a gazdaság 3,7%-kal bővülhet, az infláció pedig átlagosan 2,2% lehet 2017-ben, míg az alapkamat változatlan maradhat.