Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 05 JÚL.
Pörgött a kiskereskedelem májusban

Elérte a 6%-os éves növekedési ütemet a kiskereskedelmi forgalom májusban. A májusi tempó meghaladta a várakozásokat, azonban azt hozzá kell tenni, hogy hónapról hónapra jelentős az éves növekedési ütem ingadozása, ami a rövidtávú becslést megnehezíti. Az év első öt hónapjában 3,7%-kal növekedett a kiskereskedelmi forgalom, ami alapvetően összhangban van a várakozásunkkal, az év végéig pedig további erősödésre számítunk a növekedés tempójában.

Mindhárom fő termékcsoport hozzájárult a kiskereskedelmi forgalom májusi felpörgéséhez, hiszen az élelmiszer termékek forgalma 2,6%-kal, a nem-élelmiszer csoport forgalma 10,9%-kal, az üzemanyag forgalom pedig 4,7%-kal bővült. A kiskereskedelmi forgalom növekedését segítette a reálbérek dinamikus emelkedése, illetve az is, hogy a vásárlási kedv fokozatosan erősödik, melyet a különböző fogyasztói bizalmi mutatók is tükröznek.

Az áprilisi és a májusi kiskereskedelmi adatok megerősítik a várakozásunkat, hogy a belső kereslet erősödése fontos eleme lesz a GDP növekedésnek a második negyedévben, illetve az egész évben is. Becslésünk szerint a gazdaság 3,7%-kal bővülhet, az infláció pedig átlagosan 2,2% lehet 2017-ben, míg az alapkamat változatlan maradhat.