Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2017 05 JÚL.
Pörgött a kiskereskedelem májusban

Elérte a 6%-os éves növekedési ütemet a kiskereskedelmi forgalom májusban. A májusi tempó meghaladta a várakozásokat, azonban azt hozzá kell tenni, hogy hónapról hónapra jelentős az éves növekedési ütem ingadozása, ami a rövidtávú becslést megnehezíti. Az év első öt hónapjában 3,7%-kal növekedett a kiskereskedelmi forgalom, ami alapvetően összhangban van a várakozásunkkal, az év végéig pedig további erősödésre számítunk a növekedés tempójában.

Mindhárom fő termékcsoport hozzájárult a kiskereskedelmi forgalom májusi felpörgéséhez, hiszen az élelmiszer termékek forgalma 2,6%-kal, a nem-élelmiszer csoport forgalma 10,9%-kal, az üzemanyag forgalom pedig 4,7%-kal bővült. A kiskereskedelmi forgalom növekedését segítette a reálbérek dinamikus emelkedése, illetve az is, hogy a vásárlási kedv fokozatosan erősödik, melyet a különböző fogyasztói bizalmi mutatók is tükröznek.

Az áprilisi és a májusi kiskereskedelmi adatok megerősítik a várakozásunkat, hogy a belső kereslet erősödése fontos eleme lesz a GDP növekedésnek a második negyedévben, illetve az egész évben is. Becslésünk szerint a gazdaság 3,7%-kal bővülhet, az infláció pedig átlagosan 2,2% lehet 2017-ben, míg az alapkamat változatlan maradhat.