Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2017 07 JÚL.
Továbbra is óriási a külkereskedelmi többlet

Elérte a 913 millió eurót májusban a külkereskedelmi többlet, 170 millió euróval haladta meg a tavaly látott szufficitet. Mind az export, mind pedig az import euróban mért értéke jelentős tempóval emelkedett, hiszen mindkettő több mint 18%-kal bővült az egy évvel korábbi értékhez képest. Az erős májusi ipari termelési adat is arra utalt, hogy a külkereskedelmi folyamatok jól alakulhattak ebben a hónapban. Az év első öt hónapjában látott 4,3 milliárd eurónyi külkereskedelmi többlet megegyezett a tavalyival. Az idei év egészét tekintve arra számítunk, hogy a szufficit mértéke 2017 egészében csökkenhet tavalyhoz képest a felpörgő import miatt. Becslésünk szerint 9-9,5 milliárd euró lehet idén a többlet attól függően, hogy az európai konjunktúra hogyan alakul az év hátralévő részében.