Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 11 JÚL.
Elérhette idei mélypontját az inflációs ráta júniusban

Az előrejelzésünkkel összhangban 0,2 százalékponttal 1,9%-ra lassult júniusban az inflációs ráta, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy májushoz képest olcsóbbá vált az üzemanyag (-1,7% hó/hó), valamint csökkent az ára feldolgozatlan élelmiszereknek (pl. burgonya -15,3% hó/hó, friss zöldség -14% hó/hó). A szolgáltatások visszafogott tempóban, 1,4%-kal drágultak éves összehasonlításban. Az inflációs főmutatóval szemben a maginflációs mutató – amely kiszűri a feldolgozatlan élelmiszerek, az üzemanyagok és a hatósági áras termékek és szolgáltatások árváltozását – jelentősen, 0,3 százalékponttal gyorsult a májusban látott tempójához képest és elérte a 2,4%-os ütemet. Véleményünk szerint az inflációs ráta elérte idei mélypontját a második negyedévben, majd júliustól kezdve újra gyorsulni fog. Becslésünk szerint idén átlagosan 2,2% lehet az infláció, így az a Magyar Nemzeti Bank inflációs tolerancia sávjának aljához marad közel.

Véleményünk szerint ez azt jelenti, hogy a Monetáris Tanács várhatóan változatlanul hagyja a 0,9%-os alapkamatot a jövő évi végéig, a bankközi 3 hónapos BUBOR kamat pedig a mostanihoz hasonló alacsony szinten ragadhat az elkövetkező másfél évben. Jövőre már 3,2% lehet az infláció, azaz nemcsak eléri, hanem meg is haladja az egész év folyamán az MNB 3%-os célját, azonban emelkedő forintkamatokra 2019 előtt nem számítunk.