Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 18 JÚL.
Nem változott a jegybanki alapkamat júliusban

A várakozásoknak megfelelően változatlanul 0,9%-on hagyta az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a mai kamatdöntő ülésén. Az egynapos betéti kamat pedig továbbra is -0.05%. Tavaly június óta nem változott az irányadó alapkamat, hiszen az MNB más eszközök segítségével tartja fenn a likviditásbőséget, amelynek hatására a bankközi kamatok jelentősen elszakadtak a 0,9%-os alapkamattól. Ennek köszönhetően a 3 hónapos bankközi (BUBOR) kamat 0,15%.

Az ülés után közzétett közlemény a júniusihoz hasonlóan laza hangvételű maradt. A Monetáris Tanács tagjai továbbra is úgy látják, hogy lefelé mutató inflációs kockázatok jellemezik a magyar gazdaságot. Amennyiben a jövőben tartósan elmarad a jegybanki 3%-os inflációs céltól az inflációs ráta – amely júniusban 1,9% volt – akkor a jegybank újra lazítani fog a gazdaságban uralkodó pénzügyi kondíciókon, azaz még mélyebbre nyomja a bankközi kamatokat.

Összességében az MNB lépései és közleménye összhangban volt a várakozásainkkal. A kamatpályára vonatkozó előrejelzésünket megerősítette a Tanács üzenete, azaz 2019 végéig nem számítunk a 0,9%-os alapkamat változtatására, illetve 2018 végéig elhanyagolható esélyét látjuk annak, hogy a bankközi (3 hónapos BUBOR) kamat emelkedjen. Véleményünk szerint a jelenlegi 0,15%-os szintről még tovább süllyedhet a következő hónapokban. Ezt az alappályát az írhatja felül – azaz az MNB akkor kerül kamatemelési lépéskényszerbe – ha az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a vártnál gyorsabban és agresszívebben kezdi meg a mérlegfőösszegének leépítését, illetve az Európai Központi Bank a vártnál korábban kezdi meg a mennyiségi lazító (QE) programjának kivezetését.