Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 27 JÚL.
Tovább feszesedett a munkaerőpiac az április-júniusi időszakban

A munkanélküliségi ráta első negyedévben látott emelkedése átmenetinek bizonyult, annak volt köszönhető, hogy télen szűkösebbek az idénymunka lehetőségek. A tavasz, illetve nyár beköszöntével újra csökkenésnek indult a munkanélküliek aránya a gazdaságilag aktívak körében, és elérte a 4,3%-os szintet. A részletekből kirajzolódik, hogy az elsődleges munkaerőpiac további feszesedésének köszönhető a munkanélküliségi ráta csökkenése, hiszen a közmunkaprogramban résztvevők száma gyakorlatilag változatlan volt (206 ezer fő az április-júniusi időszakban). Mindezek mellett az aktivitási ráta, illetve a foglalkoztatottsági ráta is új csúcsot ért el, az előbbi 61,8%-ra, az utóbbi pedig 59,2%-ra nőtt (a 15-74-es korosztályban).

A nyári és őszi hónapokban is folytatódhat a munkanélküliségi ráta csökkenése. A folyamatot két tényező határozhatja meg: a magyar gazdaság általános fellendülése, illetve az idénymunkák újbóli nagyszámú megjelenése. Az év egészére 4,2%-os átlagos munkanélküliségi rátát prognosztizálunk. A feszes munkaerőpiac segíthet a reálbér növekedési ütem fenntartásában, ami idővel az inflációs folyamatokat is érdemben felgyorsíthatja.