Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2017 27 JÚL.
Tovább feszesedett a munkaerőpiac az április-júniusi időszakban

A munkanélküliségi ráta első negyedévben látott emelkedése átmenetinek bizonyult, annak volt köszönhető, hogy télen szűkösebbek az idénymunka lehetőségek. A tavasz, illetve nyár beköszöntével újra csökkenésnek indult a munkanélküliek aránya a gazdaságilag aktívak körében, és elérte a 4,3%-os szintet. A részletekből kirajzolódik, hogy az elsődleges munkaerőpiac további feszesedésének köszönhető a munkanélküliségi ráta csökkenése, hiszen a közmunkaprogramban résztvevők száma gyakorlatilag változatlan volt (206 ezer fő az április-júniusi időszakban). Mindezek mellett az aktivitási ráta, illetve a foglalkoztatottsági ráta is új csúcsot ért el, az előbbi 61,8%-ra, az utóbbi pedig 59,2%-ra nőtt (a 15-74-es korosztályban).

A nyári és őszi hónapokban is folytatódhat a munkanélküliségi ráta csökkenése. A folyamatot két tényező határozhatja meg: a magyar gazdaság általános fellendülése, illetve az idénymunkák újbóli nagyszámú megjelenése. Az év egészére 4,2%-os átlagos munkanélküliségi rátát prognosztizálunk. A feszes munkaerőpiac segíthet a reálbér növekedési ütem fenntartásában, ami idővel az inflációs folyamatokat is érdemben felgyorsíthatja.