Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 03 AUG.
Megtartotta az ütemét a kiskereskedelmi forgalom bővülése júniusban

Ürmössy Gergely, vezető makrogazdasági elemző:

Júniusban elérte az 5,5%-os éves növekedési ütemet a kiskereskedelmi forgalom. A júniusi tempó meghaladta a várakozásokat. Így az első félévben 4%-kal növekedett a kiskereskedelmi forgalom, ami alapvetően összhangban van a várakozásunkkal. Arra számítunk, hogy ez a tempó az év végéig megmarad, sőt akár kismértékben tovább erősödhet.

Mindhárom fő termékcsoport hozzájárult a kiskereskedelmi forgalom júniusi teljesítményéhez, hiszen az élelmiszer termékek forgalma 4,1%-kal, a nem-élelmiszer csoport forgalma 8,5%-kal, az üzemanyag forgalom pedig 5,1%-kal bővült. A kiskereskedelmi forgalom növekedését segítette a reálbérek dinamikus bővülése, illetve az is, hogy a vásárlási kedv fokozatosan erősödik, melyet a különböző fogyasztói bizalmi mutatók is tükröznek.

Az első féléves kiskereskedelmi adatok megerősítik a várakozásunkat, hogy a belső kereslet erősödése fontos eleme lesz a GDP növekedésnek idén. Becslésünk szerint a gazdaság 3,7%-kal bővülhet, az infláció pedig átlagosan 2,2% lehet 2017-ben, míg az alapkamat változatlan marad.


További információ:

Ürmössy Gergely
+36-1-373-2830
gergely.urmossy@erstebank.hu