Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2017 03 AUG.
Megtartotta az ütemét a kiskereskedelmi forgalom bővülése júniusban

Júniusban elérte az 5,5%-os éves növekedési ütemet a kiskereskedelmi forgalom. A júniusi tempó meghaladta a várakozásokat. Így az első félévben 4%-kal növekedett a kiskereskedelmi forgalom, ami alapvetően összhangban van a várakozásunkkal. Arra számítunk, hogy ez a tempó az év végéig megmarad, sőt akár kismértékben tovább erősödhet.

Mindhárom fő termékcsoport hozzájárult a kiskereskedelmi forgalom júniusi teljesítményéhez, hiszen az élelmiszer termékek forgalma 4,1%-kal, a nem-élelmiszer csoport forgalma 8,5%-kal, az üzemanyag forgalom pedig 5,1%-kal bővült. A kiskereskedelmi forgalom növekedését segítette a reálbérek dinamikus bővülése, illetve az is, hogy a vásárlási kedv fokozatosan erősödik, melyet a különböző fogyasztói bizalmi mutatók is tükröznek.

Az első féléves kiskereskedelmi adatok megerősítik a várakozásunkat, hogy a belső kereslet erősödése fontos eleme lesz a GDP növekedésnek idén. Becslésünk szerint a gazdaság 3,7%-kal bővülhet, az infláció pedig átlagosan 2,2% lehet 2017-ben, míg az alapkamat változatlan marad.