Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 04 AUG.
Jó első félévet zárt az ipar

A májusihoz hasonlóan 6% feletti éves ütemmel bővült az ipari termelés a munkanaphatástól tisztított adatok alapján. A kiigazítatlan termelési adatok 4%-os éves növekedést tükröztek. Havi összevetésben, májushoz képest 1,2%-kal csökkent a termelés volumene, a szezonális hatásoktól szűrt mutató szerint.

Összességében jó első félévet zárt a magyar ipar, hiszen az első félévben látott éves növekedési ütem átlagosan 5,6% volt. Véleményünk szerint ez az érték azt jelzi, hogy a magyar ipar eddig képes volt profitálni a fellendülő európai konjunktúrából. A beszerzési menedzserindexek, illetve bizalmi indexek arra engednek következtetni, hogy a következő hónapokban is folytatódhat az ipari termelés bővülése. Az év egészében 5-6% körül alakulhat az ipari termelés növekedési üteme.