Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 08 AUG.
Továbbra is óriási a külkereskedelmi többlet

Meghaladta az 1 milliárd eurót a külkereskedelmi többlet júniusban, viszont még így is elmaradt a tavalyi szufficittől 94 millió euróval. Az export és az import euróban mérték értéke is egyaránt emelkedett. Júniusban az import 6,5%-os éves növekedési üteme meghaladta az export 4,5%-os emelkedését, ami összefüggésben lehet azzal, hogy az erősödő belső kereslet nagymértékben import-intenzív. Az év első felében összesen 5,4 milliárd euró volt a külkereskedelmi többlet, gyakorlatilag megegyezett a tavalyi év első felében látott értékkel. Az idei év egészét tekintve arra számítunk, hogy a szufficit mértéke csökkenhet a tavalyihoz képest a felpörgő import miatt. Becslésünk szerint 9-9,5 milliárd euró lehet idén a többlet attól függően, hogy az európai konjunktúra miként alakul az év hátralévő részében.