Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 22 AUG.
Gyors ütemben nőttek a keresetek az első félévben

Folytatódott júniusban a keresetek gyors ütemű növekedése, a tempó elérte a 14,4%-ot (év/év). A rendszeres bruttó keresetek egy év alatt 13,5%-kal nőttek. Így az év első felében bruttó és nettó értelemben is 12,5%-kal magasabb volt a nemzetgazdasági átlagkereset az egy évvel korábbihoz képest, reálértelemben pedig 10%-kal. Ez a gyors bérnövekedési ütem több tényező együttesének köszönhető: részben a feszes munkaerőpiac következménye a tempós – reál – béremelkedés, illetve részben a minimálbér 15%-kal, illetve a garantált szakmai bérminimum 25%-kal való emelése még tovább serkentette a bérdinamikát.

Összességében úgy látjuk, hogy idén kitarthat a bérnövekedési ütem tempója, éves átlagban 11-12% körül alakulhat, míg az átlagos infláció 2,3%-ra gyorsulhat, így reálértelemben 9-10% körüli keresetnövekedést láthatunk idén. Az erősödő belső keresletnek az lesz a következménye, hogy az infláció jövőre még tovább gyorsulhat és az átlagos áremelkedés üteme 3,4% lehet. A feszes munkaerőpiac, a növekvő bérek és a fokozatosan javuló fogyasztói bizalom abba az irányba mutatnak, hogy idén a GDP növekedéshez a háztartások fogyasztása jelentősen hozzájárulhat idén.