Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2017 08 SZEPT.
A várakozásoknak megfelelően gyorsult az infláció augusztusban

A várakozásainknak megfelelően 2,6%-ra gyorsult az infláció augusztusban, a maginfláció pedig 2,8%-ra. Az augusztusi adatokból azt látjuk, hogy tovább drágultak a feldolgozott élelmiszerek (pl. tej, kenyér, cukor), az alkohol, a dohány, az üzemanyag, valamint a szolgáltatások is. Az év első hét hónapjában a pénzromlás üteme 1,9% és 2,9% között ingadozott, átlagosan pedig 2,4% volt. Véleményünk szerint ezek az adatok azt jelzik, hogy az infláció egyértelműen visszatért a magyar gazdaságba és hamarosan elérheti a Magyar Nemzeti Bank 3%-os inflációs célját – akár már 2018 első negyedévében. Becslésünk szerint az inflációs ráta éves átlagban idén 2,4%, jövőre pedig 3,4% lehet, amit elsősorban a belső kereslet erősödése pörgethet fel. Ezt a feltételezésünket azok a hírek is megerősítik, amelyek szerint a kormányzat jövőre a korábban tervezettnél nagyobb mértékű minimálbér-, garantált bérminimum emelést, illetve járulékcsökkentést tervez.

A felgyorsuló inflációs folyamatok ellenére, a Magyar Nemzeti Bank továbbra sem tervezi a kamatok emelését véleményünk szerint. Azt várjuk, hogy a szeptemberi kamatdöntő ülés alkalmával a Monetáris Tanács újabb olyan döntéseket hoz majd, aminek következtében a bankközi kamatok tovább csökkenhetnek (jelenleg a három hónapos BUBOR kamat 0,15%), miközben a 0,9%-os alapkamat változatlan marad. Fenntartjuk a véleményünket, hogy 2019 előtt nem kezdődik el a kamatok emelkedése Magyarországon.