Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 08 SZEPT.
A várakozásoknak megfelelően gyorsult az infláció augusztusban

A várakozásainknak megfelelően 2,6%-ra gyorsult az infláció augusztusban, a maginfláció pedig 2,8%-ra. Az augusztusi adatokból azt látjuk, hogy tovább drágultak a feldolgozott élelmiszerek (pl. tej, kenyér, cukor), az alkohol, a dohány, az üzemanyag, valamint a szolgáltatások is. Az év első hét hónapjában a pénzromlás üteme 1,9% és 2,9% között ingadozott, átlagosan pedig 2,4% volt. Véleményünk szerint ezek az adatok azt jelzik, hogy az infláció egyértelműen visszatért a magyar gazdaságba és hamarosan elérheti a Magyar Nemzeti Bank 3%-os inflációs célját – akár már 2018 első negyedévében. Becslésünk szerint az inflációs ráta éves átlagban idén 2,4%, jövőre pedig 3,4% lehet, amit elsősorban a belső kereslet erősödése pörgethet fel. Ezt a feltételezésünket azok a hírek is megerősítik, amelyek szerint a kormányzat jövőre a korábban tervezettnél nagyobb mértékű minimálbér-, garantált bérminimum emelést, illetve járulékcsökkentést tervez.

A felgyorsuló inflációs folyamatok ellenére, a Magyar Nemzeti Bank továbbra sem tervezi a kamatok emelését véleményünk szerint. Azt várjuk, hogy a szeptemberi kamatdöntő ülés alkalmával a Monetáris Tanács újabb olyan döntéseket hoz majd, aminek következtében a bankközi kamatok tovább csökkenhetnek (jelenleg a három hónapos BUBOR kamat 0,15%), miközben a 0,9%-os alapkamat változatlan marad. Fenntartjuk a véleményünket, hogy 2019 előtt nem kezdődik el a kamatok emelkedése Magyarországon.