Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2017 19 SZEPT.
Újra a gázra lépett a Magyar Nemzeti Bank

Megint a lazítás útjára lépett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a mai kamatdöntő ülés alkalmával, annak ellenére, hogy a jegybanki alapkamat változatlan maradt. Az alapkamat már jó ideje elvesztette irányadó jellegét, hiszen a bankközi kamatok, valamint a kincstárjegy hozamok jelentősen alatta tartózkodnak. Ezúttal az MNB az egynapos betéti kamatot csökkentette -0,05%-ról (mínusz!) -0,15%-ra. Úgy véljük, hogy egy újabb lazítási ciklus vette kezdetét, ami a következő hónapokban is folytatódni fog. A három órakor érkező közleményre érdemes lesz figyelni, hogy miként értékeli az inflációs és növekedési kilátásokat a Monetáris Tanács (MT), illetve hogy milyen szempontok mentén milyen átfogó lépéseket tesz az MT a pénzügyi kondíciók további enyhítésért.