Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 19 SZEPT.
Újra a gázra lépett a Magyar Nemzeti Bank

Ürmössy Gergely, vezető makrogazdasági elemző:

Megint a lazítás útjára lépett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a mai kamatdöntő ülés alkalmával, annak ellenére, hogy a jegybanki alapkamat változatlan maradt. Az alapkamat már jó ideje elvesztette irányadó jellegét, hiszen a bankközi kamatok, valamint a kincstárjegy hozamok jelentősen alatta tartózkodnak. Ezúttal az MNB az egynapos betéti kamatot csökkentette -0,05%-ról (mínusz!) -0,15%-ra. Úgy véljük, hogy egy újabb lazítási ciklus vette kezdetét, ami a következő hónapokban is folytatódni fog. A három órakor érkező közleményre érdemes lesz figyelni, hogy miként értékeli az inflációs és növekedési kilátásokat a Monetáris Tanács (MT), illetve hogy milyen szempontok mentén milyen átfogó lépéseket tesz az MT a pénzügyi kondíciók további enyhítésért. 


További információ:

Ürmössy Gergely
+36-1-373-2830
gergely.urmossy@erstebank.hu