Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 20 SZEPT.
Továbbra is gyors ütemben nőnek a bérek

Nyeste Orsolya, makrogazdasági elemző:

A Központi Statisztikai Hivatal ma reggeli közleménye szerint júliusban a bruttó átlagkereset 13,1%-kal volt magasabb, mint egy évvel korábban, folytatódott tehát a keresetek gyors ütemű növekedése a nemzetgazdaságban. Így az év első hét hónapjában bruttó és nettó értelemben is 12,6%-kal álltak magasabban a nemzetgazdasági átlagkeresetek az előző év azonos időszakához képest. Figyelembe véve az időszakra jellemző 2,3%-os átlagos fogyasztói inflációt, reálértelemben 10,1%-os keresetnövekedésről beszélünk. A bérdinamika emelkedése részben az általában véve vett feszes munkaerőpiacnak a következménye, illetve a bérek növekedésére a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 25%-os emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá az állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések is hatással voltak.

Továbbra is úgy látjuk, hogy az idén kitarthat a bérnövekedési ütem tempója, és az elkövetkező hónapokban is kétszámjegyű bérnövekedési ütemeket látunk majd. A reálbérek emelkedése éves átlagban 9-10% körül alakulhat. A gyors bérnövekedés, mind keresleti, mind költségoldalról növelheti az inflációt, jövőre éves átlagban 3,4%-os inflációt várunk. Emellett az élénkülő fogyasztói kereslet mind az idén, mind jövőre a GDP növekedés fontos hajtóereje lesz majd.