Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 07 NOV.
Gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése szeptemberben

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A vártnál jobban alakultak a kiskereskedelmi forgalmi adatok szeptemberben. Az éves szintű naptárhatással igazított növekedési ütem 6%-ra gyorsult az augusztusi 4,6%-ról, meghaladva mind a mi 5,1%-os várakozásunkat, mind az 5%-os Bloomberg piaci konszenzust. A pozitív meglepetés leginkább a nem-élelmiszer jellegű forgalom 12,5%-os növekedési tempójából ered, ami az idei év legmagasabb éves növekedési üteme. Emellett az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben is stabilan, 2,7%-kal nőtt éves szinten a forgalom. Az üzemanyag forgalom esetében azonban 0,5%-os éves visszaesést mért a KSH az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumenében. Mivel az üzemanyag ára jelentősebben emelkedett szeptemberben, a forgalom kisebb visszaesése nem tekinthető meglepőnek.

Előretekintve, az év hátralévő részében is folytatódhat a forgalom bővülése, hiszen nettó reálbérek emelkednek, a fogyasztói bizalom pedig továbbra is magas szinten van. Az adat megerősíti korábbi várakozásunkat, miszerint idén a lakossági fogyasztás élénkülése fontos meghatározója lesz, mind a harmadik negyedéves, mind egész éves GDP bővülésnek.