Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 08 NOV.
A GDP a harmadik negyedévben is megtarthatta a lendületét

A harmadik negyedéves GDP adat első becslését jövő kedden teszi közzé a Statisztikai Hivatal, akkor láthatjuk majd hogyan teljesített a magyar gazdaság. A havi gyakoriságú adatok, mint például a külkereskedelmi folyamatok, az ipari termelés és a kiskereskedelmi forgalom, a várakozásainkkal összhangban alakult a július-szeptemberi időszak egészét tekintve. Becslésünk szerint 3,7%-kal növekedhetett a magyar GDP a harmadik negyedévben. Fenntartjuk a várakozásunkat, hogy a 2017-es év egészében 3,7%-kal nő a magyar gazdasági aktivitás, jövőre pedig 3,4% lehet a növekedési tempó. Az infláció idén 2,4% lehet, jövőre pedig 3% felett alakulhat, elérheti a 3,4%-ot. A monetáris politika „dovish”, azaz lazító megközelítése velünk maradhat jövőre is amiatt, hogy az Európai Központi Bank stimulus programjának köszönhetően támogató maradhat a nemzetközi tőkepiaci környezet. Várakozásunk szerint a három hónapos bankközi BUBOR kamat -0,1%-ra csökkenhet és 2018 egészében változatlan maradhat..