Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2017 14 NOV.
3,6%-kal nőtt a magyar gazdaság a harmadik negyedévben

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A Központi Statisztikai Hivatal ma reggel tette közzé az előzetes harmadik negyedéves GDP adatokat, melyek szerint a magyar gazdaság 3,6%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A tényadat picit alacsonyabb lett az előzetesen vártnál, hiszen mind a mi előrejelzésünk, mind a Bloomberg piaci konszenzus 3,7%-os volt. Az igazított adatok szerint az előző negyedévhez képest 0,8%-os volt a növekedés. Az adatok részletes bontása egyelőre nem ismert, a KSH mindössze annyit közölt, hogy a növekedéshez a legnagyobb mértékben a piaci alapú szolgáltatások járultak hozzá az időszakban.

Kedvezőnek mondható, hogy a második negyedéves 3,3%-hoz képest a harmadik negyedévben már gyorsulni tudott a magyar gazdaság növekedésének üteme. Ugyanakkor régiós összehasonlításban nem számít kiemelkedőnek az adat, sőt a régiós növekedési statisztikák összességében inkább azt sugallják, hogy a többi Közép-Kelet Európai ország jobban tud profitálni általános európai fellendülésből. A harmadik negyedévben a román gazdaság éves növekedési üteme 8,8%-ra ugrott, a cseh gazdaság 5%-kal, a lengyel 4,7%-kal erősödött. Egyedül Szlovákiában maradt kissé a várt alatt a növekedés (3,3%).