Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 10. 22. 22:00 óra és 2020. 10. 23. 06:00 óra, továbbá 2020.10.25. 02:00 óra és 10.25. 03:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on October 22, 2020 and 6:00 a.m. on October 23, 2020, furthermore between 2:00 a.m. on October 25, 2020 and 3:00 a.m. on October 25, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Ürmössy Gergely, vezető makrogazdasági elemző

A várakozásokat kismértékben meghaladó módon alakult az ipari termelés októberben. Egy év alatt 7,6%-kal növekedett az ipari kibocsátás, havi összevetésben pedig 1,2%-kal emelkedett az ipar teljesítmény. Az októberi tempó meghaladta a január óta mért átlagos éves bővülési ütemet, amely 5,4% volt. A részleteket még nem ismerjük, majd december 13-án teszi közzé őket a KSH, azonban feltételezetjük, hogy a jó teljesítmény többek között az autóiparnak köszönhető. Az év hátralevő részében is arra számítunk, hogy folytatódik a növekedés, amit a bizalmi indikátorok is alátámasztanak, és így érdemben hozzájárulhat az ipar a negyedik negyedévi GDP növekedéshez. Becslésünk szerint az ipari termelés éves átlagos növekedési üteme 5-5,5% körül alakulhat, jövőre pedig az ideihez hasonló tempót diktálhat a magyar ipar.