Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2017 06 DEC.
Kitarthat az ipar októberi lendülete az év utolsó hónapjaiban is

Ürmössy Gergely, vezető makrogazdasági elemző

A várakozásokat kismértékben meghaladó módon alakult az ipari termelés októberben. Egy év alatt 7,6%-kal növekedett az ipari kibocsátás, havi összevetésben pedig 1,2%-kal emelkedett az ipar teljesítmény. Az októberi tempó meghaladta a január óta mért átlagos éves bővülési ütemet, amely 5,4% volt. A részleteket még nem ismerjük, majd december 13-án teszi közzé őket a KSH, azonban feltételezetjük, hogy a jó teljesítmény többek között az autóiparnak köszönhető. Az év hátralevő részében is arra számítunk, hogy folytatódik a növekedés, amit a bizalmi indikátorok is alátámasztanak, és így érdemben hozzájárulhat az ipar a negyedik negyedévi GDP növekedéshez. Becslésünk szerint az ipari termelés éves átlagos növekedési üteme 5-5,5% körül alakulhat, jövőre pedig az ideihez hasonló tempót diktálhat a magyar ipar.

 


További információ:

Ürmössy Gergely
+36-1-373-2830
gergely.urmossy@erstebank.hu