Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2018 08 JAN.
Negatív meglepetést hoztak a novemberi ipari adatok

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Negatív meglepetést hoztak a KSH által ma reggel közzétett előzetes novemberi ipari termelési adatok. Havi szinten ugyanis 2,1%-kal esett vissza a termelés volumene, így a munkanaphatással igazított éves index mindössze 3,4%-os emelkedést mutatott. Ez jelentős lassulást jelentett az októberi 7,6% után és lényegesen elmaradt a várt 7,2%-tól is. A részletes adatok egyelőre nem ismertek, ezeket majd január 11-én teszi közzé a KSH. Minden bizonnyal az ipar teljesítményében meghatározó szerepet játszó járműgyártás területén mutatkozott olyan – vélhetően egyszeri – tényező, ami negatívan hatott a november havi teljesítményre.

Mivel mind a PMI indexek, mind az üzleti bizalmi indexek kifejezetten magas szinteken állnak, miközben főbb exportpiacaink konjunktúrájának alakulásáról továbbra is pozitív hírek érkeznek, úgy gondoljuk, hogy a novemberi havi visszaesés átmeneti volt, s az elkövetkező hónapokban ismét döntően bővülést mutatnak majd a havi adatok. A novemberi lassulás ellenére az ipar vélhetően a negyedik negyedévben is pozitívan járult hozzá a gazdaság teljesítményéhez.

+36-1-268-4428