Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2018 09 JAN.
A várakozásokkal összhangban alakult a novemberi külkereskedelmi mérleg

A várakozásokkal összhangban alakult a novemberi külkereskedelmi mérleg


Ürmössy Gergely, vezető makrogazdasági elemző:

A várakozásokkal összhangban alakult a 2017 novemberében látott külkereskedelmi mérleg, mely elérte a 718 millió eurót. Az egy évvel korábbi értékéhez képest visszafogott mértékben, 79 millió euróval csökkent a többlet. Az erős novemberi értéket támogatta, hogy az export 6,1%-os éves növekedési üteme nem maradt el jelentősen az import 7,8%-os tempójától. Január és november között 7,7 milliárd euró volt a külkereskedelmi szufficit. Ez az érték 1,5 milliárd euróval alacsonyabb az egy évvel korábbinál, de még mindig masszívan nagynak tekinthető. A tavalyi év egészében több mint 8 milliárd euró lehetett a külkereskedelmi egyenleg a 2016-ban látott 9,2 milliárd euróval szemben. Várakozásunk szerint 2018-ban is folytatódhat a külkereskedelmi mérleg csökkenése, de továbbra is nagymértékű, 7-8 milliárd euró mértékű többletről beszélhetünk majd.

További információ:
Ürmössy Gergely
+36-1-373-2830
gergely.urmossy@erstebank.hu