Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2018 07 MÁRC.
Üzleti elemzések Erősen kezdte az évet a hazai ipar

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Pozitív meglepetést okoztak a ma reggel közzétett ipari kibocsátási adatok. A munkanaphatással igazított éves index 6,7%-os bővülést mutatott januárban, meghaladva mind az általunk várt 4,9%-ot, mind az 5,4%-os Bloomberg piaci konszenzust. Eközben a decemberi igazított éves adatot a korábban közzétett 4,5%-ról 5%-ra felfelé korrigáltak. Az igazítatlan adatok szerint éves szinten 6,9%-kal emelkedett az ipar teljesítménye az idei év első hónapjában. Kifejezetten pozitív, hogy havi szinten 1,5%-kal nőtt az ipari kibocsátás, azaz nem következett be lassulás a rövid bázisú indexben. Az adatok részletes bontását március 14-én teszi majd közzé a KSH.

A kilátások továbbra is pozitívak, hiszen magas szinten állnak az üzleti bizalmi indexek, miközben főbb exportpiacaink konjunktúrájának alakulásáról továbbra is kedvező hírek érkeznek. Ez stabil ipari teljesítményt sugall az elkövetkező időszakra. Az idei évben így gyorsulhat a kibocsátás növekedésének üteme, s az év egészében az ipari teljesítmény növekedése valószínűsíthetően meghaladja majd az 5%-ot. Ugyanakkor úgy látjuk, hogy a havi adatok erős volatilitása megmarad, ami azt jelenti, hogy továbbra is érdemesebb lehet inkább a negyedéves tendenciákra koncentrálni.

+36-1-268-4428