Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2018 28 MÁRC.
Üzleti elemzések 3,8%-on állt a munkanélküliségi ráta december-februárban

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A KSH ma reggeli közleménye szerint 3,8%-os volt a hazai munkanélküliségi ráta december-februárban. Az adat valamivel alacsonyabb lett a 3,9%-os várakozásnál. Az aktivitási ráta kissé emelkedett, 62,1%-ra, míg a foglalkoztatottsági ráta 59,7%-on maradt. Az adatok összességében továbbra is a munkaerőpiac feszességét jelzik, összhangban a felfelé ívelő hazai konjunktúrával.

Az idei évben várhatóan 3,8-3,9% körül alakulhat átlagosan a munkanélküliségi ráta, azaz további jelentős csökkenés nem várható, a hazai munkapiac ugyanis gyakorlatilag eljutott a közgazdasági értelemben vett „teljes foglalkoztatottság” állapotába. Emellett a mutató további csökkenésének sok esetben a kínálat oldaláról mutatkozó akadályai vannak, hiszen a vállalati szektor sok esetben a megfelelő munkaerő megtalálásának korlátaiba ütközik.

Az alacsony munkanélküliségi ráta és az idén is folytatódó bérkiáramlás azt sugallja, hogy az idei évi gazdasági növekedésnek továbbra is meghatározó tényezője lesz a belső kereslet alakulása. A gazdaság 2018-ban 3,7%-kal bővülhet várakozásunk szerint. A gyors bérkiáramlás pedig előbb vagy utóbb az inflációt is gyorsíthatja, ami így az elkövetkező hónapokban lassan közelíthet az MNB 3%-os középtávú céljához.

+36-1-268-4428