Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2018 09 ÁPR.
Üzleti elemzések Némileg lassult az ipar februárban

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A vártnak megfelelően alakultak a ma reggel közzétett ipari kibocsátási adatok. A munkanaphatással igazított éves index 4,1%-os bővülést mutatott februárban, lényegében összhangban az általunk várt 4,3%-kal. Az éves index lassulást mutatott ugyan a januári 6,7%-ról, azonban a magas 2017-es bázisadatok miatt ez nem okozott meglepetést. Az igazítatlan adatok szerint szintén 4,1%-kal emelkedett az ipar teljesítménye az idei év második hónapjában, így január-februárban átlagosan 5,4%-kal emelkedett a termelés volumene. Havi szinten 0,5%-kal nőtt az ipari kibocsátás februárban. Az adatok részletes bontását április 12-én teszi majd közzé a KSH.

Decemberben és januárban is kifejezetten erős volt az ipari teljesítmény a rövid bázisú havi indexek szerint, ehhez képest a februári további 0,5%-os havi növekedés kifejezetten kedvezőnek mondható. Az ipari kilátások továbbra is pozitívak. Magas szinten állnak az üzleti bizalmi indexek, jól alakul a konjunktúra a főbb exportpiacainkon, illetve a korábbi évek kapacitásbővítései a szektorban kezdenek lassan termőre fordulni. Az idei évben így gyorsulhat a kibocsátás növekedésének üteme, s az év egészében az ipari teljesítmény növekedése valószínűsíthetően meghaladja majd az 5%-ot, a GDP növekedés stabil bázisát jelentve.

+36-1-268-4428