Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2018 12 ÁPR.
Sajtóközlemények Zöldre váltott az Erste Bank

Egy kisebb falu éves energiafogyasztását takarította meg tavaly az Erste Bank. A pénzintézet teljes mértékben zöld energiából fedezi áramigényét, mindezzel pedig jelentős mértékben hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Összességében több mint 3 százalékkal csökkentette energiafelhasználását tavaly a magyarországi Erste Bank miközben a Citibank lakossági üzletágának integrációjával növekedett az általa működtetett ingatlanok száma. Ezek nélkül számítva az Erste Bank korábbi hálózatában közel 6 százalékkal mérséklődött az energiafelhasználás. A megtakarítás közel kétszáz háztartás (egy kisebb falu) éves energiafogyasztásának felel meg. A bank 48 tonnával mérsékelte szén-dioxid-kibocsátását.
Az Erste Bank folyamatosan fejleszti energiagazdálkodási rendszerét és csökkenti fogyasztását. Ennek érdekében évről évre nemcsak beszerzéseinél, felújítási és építési terveinél érvényesíti az energiahatékonyság követelményét, hanem folyamatosan felülvizsgálja működési gyakorlatát is a kisebb környezetterhelés érdekében.
A bank fiókhálózatában az energiatakarékos fénycsövek és LED világítótestek alkalmazása mellett a nyitvatartási rendhez igazodó üzemmódváltásokkal éri el az alacsonyabb energiafelhasználást. A logók és fényreklámok megvilágításai is időprogrammal vezéreltek, az éjszakai világítást a legtöbb helyen korlátozzák vagy a szükséges minimumra szabályozzák, az új klímák VRV rendszerűek, illetve inverteresek, ami kisebb energiafelhasználást eredményez. A központi épületekben mozgás- és helyzetérzékelők telepítésével érték el, hogy feleslegesen ne égjen a villany. A belső levelezési forgalomban a bank 24 alkalommal megcímezhető borítékokat, továbbá újrahasznosított papírt és bélyegzőket használ.
Az Erste stratégiájának megfelelően két éve kizárólag megújuló forrásból származó zöld energia vásárlásával fedezi épületeinek villamosenergia igényét. A pénzintézet évente közel 8 ezer megawatt áramot használ fel, ami éves energiafogyasztásának több mint a fele. További egyharmadot tett ki a gáz és távhő, míg a fennmaradó rész a járművek üzemanyaga.