Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2018 12 ÁPR.
Sajtóközlemények Zöldre váltott az Erste Bank

Egy kisebb falu éves energiafogyasztását takarította meg tavaly az Erste Bank. A pénzintézet teljes mértékben zöld energiából fedezi áramigényét, mindezzel pedig jelentős mértékben hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Összességében több mint 3 százalékkal csökkentette energiafelhasználását tavaly a magyarországi Erste Bank miközben a Citibank lakossági üzletágának integrációjával növekedett az általa működtetett ingatlanok száma. Ezek nélkül számítva az Erste Bank korábbi hálózatában közel 6 százalékkal mérséklődött az energiafelhasználás. A megtakarítás közel kétszáz háztartás (egy kisebb falu) éves energiafogyasztásának felel meg. A bank 48 tonnával mérsékelte szén-dioxid-kibocsátását.
Az Erste Bank folyamatosan fejleszti energiagazdálkodási rendszerét és csökkenti fogyasztását. Ennek érdekében évről évre nemcsak beszerzéseinél, felújítási és építési terveinél érvényesíti az energiahatékonyság követelményét, hanem folyamatosan felülvizsgálja működési gyakorlatát is a kisebb környezetterhelés érdekében.
A bank fiókhálózatában az energiatakarékos fénycsövek és LED világítótestek alkalmazása mellett a nyitvatartási rendhez igazodó üzemmódváltásokkal éri el az alacsonyabb energiafelhasználást. A logók és fényreklámok megvilágításai is időprogrammal vezéreltek, az éjszakai világítást a legtöbb helyen korlátozzák vagy a szükséges minimumra szabályozzák, az új klímák VRV rendszerűek, illetve inverteresek, ami kisebb energiafelhasználást eredményez. A központi épületekben mozgás- és helyzetérzékelők telepítésével érték el, hogy feleslegesen ne égjen a villany. A belső levelezési forgalomban a bank 24 alkalommal megcímezhető borítékokat, továbbá újrahasznosított papírt és bélyegzőket használ.
Az Erste stratégiájának megfelelően két éve kizárólag megújuló forrásból származó zöld energia vásárlásával fedezi épületeinek villamosenergia igényét. A pénzintézet évente közel 8 ezer megawatt áramot használ fel, ami éves energiafogyasztásának több mint a fele. További egyharmadot tett ki a gáz és távhő, míg a fennmaradó rész a járművek üzemanyaga.