Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2018 12 ÁPR.
Sajtóközlemények Zöldre váltott az Erste Bank

Egy kisebb falu éves energiafogyasztását takarította meg tavaly az Erste Bank. A pénzintézet teljes mértékben zöld energiából fedezi áramigényét, mindezzel pedig jelentős mértékben hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez.

Összességében több mint 3 százalékkal csökkentette energiafelhasználását tavaly a magyarországi Erste Bank miközben a Citibank lakossági üzletágának integrációjával növekedett az általa működtetett ingatlanok száma. Ezek nélkül számítva az Erste Bank korábbi hálózatában közel 6 százalékkal mérséklődött az energiafelhasználás. A megtakarítás közel kétszáz háztartás (egy kisebb falu) éves energiafogyasztásának felel meg. A bank 48 tonnával mérsékelte szén-dioxid-kibocsátását.
Az Erste Bank folyamatosan fejleszti energiagazdálkodási rendszerét és csökkenti fogyasztását. Ennek érdekében évről évre nemcsak beszerzéseinél, felújítási és építési terveinél érvényesíti az energiahatékonyság követelményét, hanem folyamatosan felülvizsgálja működési gyakorlatát is a kisebb környezetterhelés érdekében.
A bank fiókhálózatában az energiatakarékos fénycsövek és LED világítótestek alkalmazása mellett a nyitvatartási rendhez igazodó üzemmódváltásokkal éri el az alacsonyabb energiafelhasználást. A logók és fényreklámok megvilágításai is időprogrammal vezéreltek, az éjszakai világítást a legtöbb helyen korlátozzák vagy a szükséges minimumra szabályozzák, az új klímák VRV rendszerűek, illetve inverteresek, ami kisebb energiafelhasználást eredményez. A központi épületekben mozgás- és helyzetérzékelők telepítésével érték el, hogy feleslegesen ne égjen a villany. A belső levelezési forgalomban a bank 24 alkalommal megcímezhető borítékokat, továbbá újrahasznosított papírt és bélyegzőket használ.
Az Erste stratégiájának megfelelően két éve kizárólag megújuló forrásból származó zöld energia vásárlásával fedezi épületeinek villamosenergia igényét. A pénzintézet évente közel 8 ezer megawatt áramot használ fel, ami éves energiafogyasztásának több mint a fele. További egyharmadot tett ki a gáz és távhő, míg a fennmaradó rész a járművek üzemanyaga.