Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 10. 22. 22:00 óra és 2020. 10. 23. 06:00 óra, továbbá 2020.10.25. 02:00 óra és 10.25. 03:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on October 22, 2020 and 6:00 a.m. on October 23, 2020, furthermore between 2:00 a.m. on October 25, 2020 and 3:00 a.m. on October 25, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Az előzetesen vártnál alacsonyabb lett a külkereskedelmi mérleg többlete márciusban a KSH előzetes adatai szerint. A szufficit „mindössze” 558 millió eurót tett ki, szemben a 800 millió euró körüli előzetes várakozással. A tényadat így 264 millió euróval lett alacsonyabb a 2017. márciusinál. Az idei év első három hónapját nézve azonban 2,1 Mrd eurót mutatott összességében a külkereskedelmi mérleg többlete, ami továbbra is magasnak mondható.

Márciusban mind az export, mind az import euróban számított értéke visszaesést mutatott éves szinten, a mérték az export esetében 3,8%-os, az import esetében pedig 1,1%-os volt. A csökkenés nagyrészt megmagyarázható a munkanaphatással, illetve az export esetében magyarázó tényező lehet, hogy az ipar is a vártnál valamivel gyengébben teljesített az év harmadik hónapjában.

Ami kilátásokat illeti, mind az export, mind az import dinamikája pozitívba fordulhat az elkövetkező hónapokban az eltérő munkanapszám okozta torzító hatás halványulásával párhuzamosan. Az export kilátásait továbbra is pozitívnak látjuk, főbb exportpiacaink stabil növekedési kilátásainak köszönhetően. A belső kereslet folytatódó élénkülésének köszönhetően azonban az import dinamikája is erős lehet az elkövetkező hónapokban, és éves szinten várhatóan meghaladja majd az exportét. Ennek köszönhetően az éves külkereskedelmi mérleg többlet várhatóan elmarad majd a 2017-es 8,6 Mrd eurótól.

+36-1-268-4428