Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2018 15 MÁJ.
Üzleti elemzések Stabilan bővült a magyar GDP az első negyedévben

Nem okozott meglepetést az első negyedéves GDP növekedési ütem, hiszen várakozásainkkal összhangban 4,4% volt az éves növekedési ütem, míg a megelőző negyedévhez képest 1,2%-kal bővült a magyar gazdaság. A részletes bontása a GDP szerkezetének még nem áll rendelkezésre. A Statisztikai Hivatal közleményéből csupán annyit tudhatunk biztosan, hogy a piaci szolgáltatások növekedése jelentős mértékben támogatta a magyar GDP emelkedését. Ez a komment összhangban a várakozásainkkal, hogy a növekedés szempontjából kritikus szerepe lehetett a gyors tempóban élénkülő belső keresletnek. A belső keresletet több tényező is támogatta: az emelkedő nettó reálbérek, az EU-s források által felpörgetett beruházások, valamint a választásokat megelőző nagy volumenű kormányzati kiköltekezés. Nagy kérdés, melyre majd csak június 5-én kapunk választ, hogy a nettó export miként járult hozzá a növekedéshez az első negyedében.

Becslésünk szerint idén 3,7% lehet az éves növekedési ütem, ami elsősorban a belső keresletre támaszkodhat. Úgy látjuk, hogy a külső, Eurózónás konjunktúrának köszönhetően pozitív kockázatok övezik az előrejelzésünket. Azonban fontosnak tartjuk hozzátenni, hogy ezeket a felfelé mutató kockázatokat bizonyos mértékig árnyalják a magyar gazdasági strukturális hiányosságaiból fakadó korlátok, például az egyre fokozódó munkaerőhiány.

Továbbra is úgy látjuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem adja fel az extra laza monetáris politikáját, a nemzetközi tőkepiacok morajlása ellenére sem. Amennyiben továbbra is az MNB elképzeléseivel ellentétes irányba haladnak a piaci események, azaz tovább emelkedik a magyar államkötvények kockázati prémiuma, az MNB újabb eszközöket vethet be annak érdekében, hogy kitűzött célját elérje. A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat ellenére nem várjuk a bankközi kamatok emelkedését 2019 második fele előtt.