Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2018 21 JÚN.
Üzleti elemzések Dinamikus béremelkedés mutatkozott áprilisban

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A KSH ma reggel tette közzé az áprilisi béradatokat, melyek azt mutatták, hogy a bruttó bérek éves szinten 12,6%-kal nőttek a nemzetgazdaságban, jóval meghaladva az általunk várt 10,5%-ot. A márciusi kisebb lassulás után az év negyedik hónapjában tehát ismét gyorsult a bérek növekedésének üteme. Az áprilisi újabb gyorsulás azért is volt meglepő, mert a 2017. áprilisi bázisadatok már kifejezetten magasak voltak. A mostani újabb emelkedés mögött leginkább a versenyszférában látható folyamatok álltak, hiszen itt a márciusi 8,6%-ról 11,1%-ra gyorsult a bérek éves növekedésének üteme.

Továbbra is erősek tehát a béradatok, gyors a bérkiáramlás a nemzetgazdaságban, ebben nem mutatnak változást 2017 első négy hónapjának statisztikái. E mögött egyrészt adminisztratív hatások állnak, hiszen januártól mind a minimálbér, mind a garantált bérminimum tovább emelkedett. A másik fontos felhajtóerő pedig a továbbra is a feszes munkapiaci helyzet. Az alacsony munkanélküliségi ráta, illetve a gazdaság számos szektorában mutatkozó munkaerőhiány egyértelműen magas bérnövekedési ütemet sugall az elkövetkező hónapokra vonatkozóan is. Összességében várakozásunk szerint az idei évben a bruttó bérek további 10-11%-kal nőhetnek a 2017-es 12,9% után. A bérek növekedési ütemének egyszámjegyűre lassulását 2019-re várhatjuk.

A fenti tényezők továbbra is azt sugallják, hogy a gazdasági növekedés egyik fő hajtóereje 2018-ban is a lakossági fogyasztás lesz. Becslésünk szerint az idei évben 4%-kal bővülhet a magyar GDP.  A bérek gyors növekedése azonban nemcsak a növekedést támogatja, hanem az inflációt is emeli előbb vagy utóbb. Várakozásunk szerint a 3%-os középtávú inflációs célt a jövő év elején érjük el fenntartható módon.

+36-1-268-4428